Жртве промјене власништва: Отпуштања дужносника Скајпа

Иако је прошло више од мјесец дана од како је објављено да је Мајкрософт купио компанију Скајп, Федерална трговинска комисија је тек пар дана одобрила ову аквизицију. Процес још увијек није завршен, али су промјене све видљивије. Скајп је јуче отпустио осморо својих запослених на неким од највиших позиција у фирми. Међу њима су и […]

уторак, 21 јуна, 2011 / 13:15

Иако је прошло више од мјесец дана од како је објављено да је Мајкрософт купио компанију Скајп, Федерална трговинска комисија је тек пар дана одобрила ову аквизицију.

Процес још увијек није завршен, али су промјене све видљивије. Скајп је јуче отпустио осморо својих запослених на неким од највиших позиција у фирми.

Међу њима су и три потпредсједника компаније, човек који је руководио одјељењем људских ресурса, директор маркетинга и генерални менаџер компаније. Иако кадровске промјене нису неоубичајене у ситуацији када компанија добије новог власника, занимљив је моменат када је до ових отпуштања дошло.

Наиме, отпуштањем након што је Федерална комисија одобрила куповину, а прије него што сам процес буде завршен, отпремнина коју ће Скајп исплатити је знатно мања, јер би вриједност њихових акција након што се процес заврши била већа, преноси Бизнис Инсајдер.

Из компаније Скајп су негирали овај разлог и отпуштања људи који су, између осталог, помогли склапању договора са Мајкрософтом правдају редовном процјеном тима.

"Скајп, као и свака друга прагматична организација, констално процењује структуру свог тима како би корисницима испоручила најбоље производе", наводи се у званичном саопштењу.Оставите одговор