ЖРС: Полиција и инспекција праве друштво штрајкачима

Предсједник самосталног синдиката машиновођа Жељезница Републике Српске Симо Цвјетковић рекао је Срни да се према незваничним информацијама ускоро очекује долазак Републичке инспекције и Специјалне полиције у добојску Радионицу за одржавање шинских возила гдје су од јутрос окупљени радници у штрајку. Цвјетковић каже да се испред радионице налази око 1200 жељезничара. Ово окупљање је, према његовим […]

петак, јун 10, 2011 / 13:25

Предсједник самосталног синдиката машиновођа Жељезница Републике Српске Симо Цвјетковић рекао је Срни да се према незваничним информацијама ускоро очекује долазак Републичке инспекције и Специјалне полиције у добојску Радионицу за одржавање шинских возила гдје су од јутрос окупљени радници у штрајку.

Цвјетковић каже да се испред радионице налази око 1200 жељезничара.

Ово окупљање је, према његовим ријечима, одговор радника на захтјев Управе према коме су жељезничари јутрос требали покренути возове.

"Покретања саобраћаја нема док год не будемо имали правог партнера за преговоре. Управа жељезница није повукла суспензије за четири радника жељезница и тиме су доказали да у суштини не желе преговарати са нама", рекао је Цвјетковић.

Он је поручио да ће се радници организовати и бранити радионицу уколико их неко буде присиљавао да покрену локомотиве које су ту ускладиштене.

Окупљени радници већ шести сат извикују пароле "Доле управа", "Нећемо покренути возове", "Ми смо гладни" и "Вратите нам Телебака".Оставите одговор