Зоран Б. Јанковић: Каквој смо Европи продали наше здравље?

Заједница југословенских експерта била је цијењена у свијету. То веле колеге из Хаване, Москве, Вухана… и њих уопште не дотиче то политичко подударање бивших система, а то само заправо говори да је хумани рад много хуманији када нема мач профита и политике изнад главе.

среда, 25 марта, 2020 / 02:50

Када сте срушили Југославију, нисте само остварили своје политичке и националистичке циљеве. Срушили сте нпр. систем имунолошких завода у којима су експерти из различитих области размјењивали знања и искуства, а у зависности од хитности из Загреба се ишло у Београд, из Скопља у Љубљану, из Подгорице у Сарајево…

И како то ових дана видимо, ЕУ агенција за лијекове, која је и нама у процесу придруживању наметнула стандарде типа шта и од кога можемо куповати, регистровати и имати на тржишту (ради се заправо о најцрњој фармацеутској мафији и убицама) уопште не реагује блокадом и оштрим нотама на долазак Руса, Кинеза и Кубанаца на тло ЕУ, са својим лијековима и праксама.

Ах, забога, ванредна је ситуација.

У исто вријеме, како читам, од Италије до Њемачке имамо покушаје откупљивања истраживања и резултата различитих истраживачких лабораторија, иза којих стоје државе и фармацеутски дивови. Себично, ради новца, ради профита, ради политичких уцјена.

Ех, дакле, ми смо таквој Европи продали нашу судбину и наше здравље, а да би имали више њихових производа на рафовима и да би наша ратом деиндустриализивана земља постала њихов маркет за раднике свих профила. Данас гледамо њихове паничне епидемиолошке и имунолошке праксе и дио новонасталих држава их блиједо копира, јер су наши Заводи и системи урушени.

Елем, у кризи се најбоље препознају пријатељи, а у добру се истима окрећу леђа. Јужни Славени су можда карактерно најлошија група народа и племена која је икада ходала по Земљи.1 КОМЕНТАР