Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу

У оквиру редовних прољећних састанака Међународног монетарног фонда и Свјетске банке са високим државним званичницима, министарка финансија Републике Српске Зора Видовић је присуствовала састанку министара финасија и гувернера Централних банака Централне и Југоисточне Европе са Алфредом Камером, директором Одјељења Међународног монетарног фонда за Европу.

понедељак, 12 априла, 2021 / 17:15

(Обратите пажњу да болест КОВИД-19 у саопштењима владе мора бити латиницом и на енглеском преко годину дана већ, прим. Фронтал.РС)

На данашњем састанку који се, усљед околности узрокованих пандемијом COVID-19, одржао у виртуелном формату, разматране су прогнозе и изазови за економске политике у Европи. Министарка Видовић је упознала саговорнике са тренутном макроекономском и финансијском ситуацијом у Републици Српској, негативним посљедицама актуелне пандемије на економију Српске, као и са мјерама које је Влада Републике Српске предузела, и предузима, у циљу заштите и подршке опоравку привреде и становништва.

Министарка Видовић је истакла, између осталог, потребу да се, у циљу очувања радних мјеста и економске стабилности, и у наредном периоду настави са мјерама подршке привреди као и убрзањем започете имунизације становништва.