Знате оно: Предност имају труднице, особе са малом дјецом и ратни војни инвалиди?

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић са сарадницима састао се данас са представницима Удружења породица погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске на челу са предсједником Недељком Митровићем.

среда, 14 марта, 2018 / 15:16

На састанку је било ријечи о предностима које, у добијању услуга у здравственим установама имају ове категорије, уз напомену да се у наредном периоду требају наћи могућности да се право предности остварује и код листа чекања на дијагностичке прегледе.

Представници Удружења истакли су проблем да у свим здравственим установама нису видно истакнута обавјештења о предности које морају да имају ове категорије и договорено је да се на то убудуће обрати посебна пажња.

Предсједник Удружења породица погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић изразио је потребу да незапослена дјеца погинулих бораца буду изузета од плаћања партиципације, за шта ће се наредном периоду тражити рјешења.2 КОМЕНТАРА

 1. Наравно и логично
  још једна у низу клошарских увреда, изругивања и понижавања ове популације од стране криминално – ратно – профитерске власти.

  Као и она, о предлогу да РВИ буду ослобођени плаћања путарина на новоизграђеним аутопутОвима,…(а људи немају ни честитих штака, а камо ли да скупим аутомобилима јурцају аутопутевима, или нед’о Бог газе од бијеса и усмрћују људе по тротоарима као ви и ваши).

  чуј, рјешење је у облепљивању испринтаних неколико листова А4, РВИ и труднице имају предност…дијете погинулог оца у рату ослобођено је партиципације од 1км, 1,5 или 2км.
  ПС
  Ах да, Мектић је проблем свих проблема

  Фуј олошу!