Знам те пушко, кад си пиштољ била: Карл Билт код Цвијановићке

Карл Билт долази у Бању Луку скоро непримјетно, у односу на значај и моћ који је у вријеме позиције високог представника имао као политички експонент окупационим властима послије рата.

среда, 5 јула, 2017 / 11:20

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је јуче у свом кабинету са копредсједавајућим Одбора Европског савјета за спољне послове Карлом Билтом, који очигледно је каријерни политичар, који нема осјећај да након досезања неког врхунца у каријери, треба да се из политике повуче.

Но, таквих примјера је код нас у политици безброј, односно да се неко кандидује за локалну власт, пошто је обављао највише дужности на нивоу републике, само да би се сачувала платица и привилегије које вас удаљавају од просјечног пролетера. Карл Билт је само згодан примјер да се види како и колико су битни у међународним оквирима људи који су нам одлучивали о животу или смрти прије пар година и које су српски политичари посматрали са страхом као да су некакви полубогови. А они се заправо баве шупљим причама, на које не треба пристајати чак и када је СФОР наоружан до зуба:

На састанку је разговарано о активностима које институције Републике Српске предузимају у правцу реализације дефинисаних приоритета у процесу придруживања Европској унији, те другим актуелним политичким и економским темама.

Предсједница Цвијановић је овом приликом рекла да Република Српска има активан приступ у рјешавању европских питања, те да је кључно да се механизам координације у потпуности стави у функцију и да се све стране у потпуности придржавају процедура и правила која су њиме дефинисана.

Предсједница Владе упознала је саговорника са мјерама које Влада Српске спроводи у складу са Акционим планом Републике Српске за спровођење Реформске агенде, те поновила да је Република Српска једини ниво власти у БиХ који је испунио све обавезе преузете у оквиру Реформске агенде.

Реформска агенда, како је рекла, доведена je у питање од већине на нивоу БиХ, иако се обавезала да ни на који начин неће оспоравати, ометати и блокирати њену реализацију.

Предсједница Цвијановић је истакла да је стратешко опредјељење Владе наставак реформских процеса које воде растерећењу и јачању привреде и стварању бољег пословног амбијента, без обзира на различите изазове са којима се Српска суочава.Оставите одговор