Знакови поред пута – сриједа

Ова фотографија би се требала звати Знакови поред пута – бахати мерцедес. Тек када кликнете, видјећете да призор чукања на једној од пјешачки најпрометнијој раскрсници у Бањој Луци, није знак поред пута за данас.

среда, 9 септембра, 2020 / 11:43

Овај црни аутомобил са лијеве стране насловне фотографије је упао у око фоторепортеру Фронтал.РС још код Економске школе, када је на груб начин покушао да одузме предност из споредне улице, излазећи до пола возилом у раскрсницу.

Након избјегавања саобраћајне незгоде, посматрао га је у ретровизору, до тренутка када је до тада само несавјесни или растресени возач урадио, пазите шта:

– На раскрсници код Тржнице, у Булевару Цара Душана, гдје је очит велики паркинг подно зидина тврђаве Кастел, овај силеџија у саобраћају сијече пуну линију, прелази у крајњу лијеву траку и паркира излазећи браником на пјешачки прелаз. (!?)

Све он то ради наочиглед припадника Полиције МУП РС, који су изашли да ураде увиђај око минорне саобраћајне несреће, у којој је очигледно крив црни порше и то баш зато јер је заинтересован за овај случај и дошао је да интервенише. Због тога је тако журио, узимајући предност и кршећи неколико саобраћајних прописа до свог заустављања за које није могао изабрати паркинг са друге стране тротоара.

Овај човјек је не само прекршио Закон о безбједности саобраћаја и то понижавајући ауторитет саобраћајне полиције и МУП РС на очиглед многих грађана, како пјешака тако и возача, већ је и изазвао угрожавање опште безбједности.

Каква је казна за изазивање опште опасности у саобраћају на дан почетка школске године?

Догађај се десио, што је посебно битно, у вријеме широке кампање МУП РС за повећањем пажње у саобраћају и то у 09:49, тако да службе ресорног министарства преко регистарске ознаке свог патролног возила могу одмах утврдити ко је био на лицу мјеста и да ли је пријавио возача са слике горе, који:

  1. Он спречава нормалан проток саобраћаја блокирајући улаз у једну траку, таман када се прође пјешачки прелаз непосредно испред којег је предмет увиђаја.
  2. Он отежава возачима који долазе из правца у којем гледа његов аутомобил, да добро виде пјешаке који брзо ступају на пјешачки прелаз, посебно оне ниже, односно дјецу.

Ове двије ствари су довољне да му се припадник полицијске службе одмах приближи одузме му документа и упути га да премјести возило, те му када заврши увиђај, напише казну која следује за намјеран прелазак пуне линије – одузимање возачке дозволе.

Шта мислите ко зна одговор шта се након овакве јавне бахатости десило, односно да ли је несавјесни возач сносио икакве санкције?Оставите одговор