Златковић: Српска није задовољна радом Суда и Тужилаштва БиХ

Министар правде Републике Српске Горана Златковић изјавила је данас да Српска није задовољна радом Суда и Тужилаштва БиХ. "Вјерујем да ће Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијети притужбу на одлуку Тужилаштва БиХ о непровођењу истраге за ратне злочине почињене над Србима у `Силосу` и другим логорима од маја 1992. до 27. јануара 1996. године", рекла […]

уторак, 22 јануара, 2013 / 14:32

Министар правде Републике Српске Горана Златковић изјавила је данас да Српска није задовољна радом Суда и Тужилаштва БиХ.

"Вјерујем да ће Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијети притужбу на одлуку Тужилаштва БиХ о непровођењу истраге за ратне злочине почињене над Србима у `Силосу` и другим логорима од маја 1992. до 27. јануара 1996. године", рекла је Златковићева новинарима.

Она је истакла да ће правосуђа на нивоу ентитета убудуће рјешавати предмете ратних злочина.

"Влада Српске даје пуну подршку када је у питању рад на предметима ратних злочина. Ти предмети се морају активније рјешавати, јер ћемо доћи у ситуацију да нећемо имати крунске свједоке", додала је Златковићева.

Она је поновила да у структуралном дијалогу Република Српска инсистира на рјешавању предмета ратних злочина.

Тужилаштво БиХ обавијестило је МУП Републике Српске о доношењу наредбе о непровођењу истраге против 455 лица за ратне злочине почињене у логору "Силос" Тарчин, Основној школи "9. мај", "Крупа", "Игман", "Храсница", а у којима су страдала лица српске националности у периоду од маја 1992. до 27. јануара 1996. године.0 КОМЕНТАРА

 1. Нисмо задовољни, али идемо да их легализујемо успостављањем више инстанце истог назови суда??? Госпођо Златковић, једно причате, друго радите. Одустаните од подршке за успоставом Апелационог суда и то под хитно. Ова ситуација је рјешива и оборива, ако овако остане. Успостављањем Апелационог суда више ништа неће моћи да се уради.

  Иначе, ово је заиста превише и чудим се сваком стручном из Републике Српске ко тамо ради. Слажем се са приједлогом Александре Пандуревић да треба да одступе и престану са саучествовањем у овом новом злочину над српским народом. Српске судије и тужиоци треба да се повуку, одмах.

 2. zmaj , 22.01.2013. 14:57:46

  Хех..па јел тај суд треба само због школовања њихове дјеце и издржавање супругжника??:P

  Какво лупетање! Наравно да је ово срање од суда и тужилаштва, али гдје су и шта је са додиковим структуралним реформама? То је право питање за ову госпођу министарку?

 3. Оматорила, а није научила основног реда – очисти прво пред својим вратима!

  Јел министарка заборавила да је додик „кумовао“ останку странаца када су у питању случајеви ратних злочина.

  А ти си министарка у РС, па шта ти правосуђе ради по питањима криминала и корупције, лоповлука и отимачине тајкуна.

 4. зашто министарка не каже да је била замјеница предсједника ВСТВ-а до фебруара 2010 и да тада није ни на шта реаговала…све је било у реду, а министрице????
  сада пљује у свој тањир и своју струку зарад личног интереса и наређења…е моја министрице немаш ти везе ни са чим, а поготово са правосуђем…било би боље да људима у правосуђу и тужилаштвима обезбједиш да имају горива у својим возилима и да истражиоци имају средстава да могу да прате криминалце у овом сајбер добу, а не да мрвиш оно што ти се каже…још да врате избор судија и тужилаца у НС РС и да врате Крајишника за предсједника и то би била коначна побједа…људске глупости и незнања…министрице врати се у рафинерију…
  B-)

 5. Г. Златковић, Вама би у неким случајевима, било најбоље да се не појављујете у јавности.
  Имате штрајк запослених у правосуђу, за који сте Ви један од највећих криваца.
  Слажем се са г. Мравом да као потрпресједник ВСТС нисте ништа учинили везано за рад Суда и Тужилаштва БиХ.
  То су правосудне институције које контролишу Па нигдје нема да један суд пријемњује један закон према Србима(КЗ БиХ), други према Бошњацима(КЗ СФРЈ). СРАМОТА. Најбоље да поднесете оставку.