Златићево злато за историјски резултат Србије

На првом овогдишњем Свјетском купу, одржаном у Чангвону у Јужној Кореји, српски стријелци су освојили пет медаља – злато Андреа Арсовић, сребро Зорана Аруновић, бронзе Ивана Максимовић (двије) и Немања Миросављев – и с разлогом се похвалили да је то највећи успех остварен на једном свјетском купу. Више није. На другом овогодишњем Свјетском купу, који […]

понедељак, 13 маја, 2013 / 09:07

На првом овогдишњем Свјетском купу, одржаном у Чангвону у Јужној Кореји, српски стријелци су освојили пет медаља – злато Андреа Арсовић, сребро Зорана Аруновић, бронзе Ивана Максимовић (двије) и Немања Миросављев – и с разлогом се похвалили да је то највећи успех остварен на једном свјетском купу. Више није.

На другом овогодишњем Свјетском купу, који је јуче завршен у Форт Бенингу (САД) освојено је такође пет медаља, али овог пута двије златне.

Другу златну последњег дана такмичења освојио је 33-годишњи Андрија Златић тријумфујући у дисциплини МК пиштољ.

Златић је ове сезоне, у којој су нова правила која су драстично измијенила лице стрељаштва, до јуче имао само једно „велико“ финале и ни један трофеј. На Европском првенству у Одензеу у гађању из ваздушног пиштоља у основном дијелу био је први, а у финалу тек седми. На Свјетском купу у Чангвону није успио да се домогне ни једног финала (10. МК пиштољем и 15. ваздушним), али уочи припрема за Форт Бенинг није био забринут. За „Политику“ је изјавио да зна тачно шта треба да ради да би се вратио на стазу успијеха која му је прошлог љета у Лондону донијела олимпијску бронзу.

У Форт Бенингу недостајао му је само круг за пласман у финале у гађању из ваздушног пиштоља, а јуче малокалибарским пиштоље био је на висини свог реномеа.