Живјели: Дијана Грбић именована за новог директора Народног позоришта Републике Српске

Досадашњи директор Народног позоришта Републике Српске Маја Додиг рјешењем Владе Републике Српске разријешена је данас дужности директора ове установе, а за вршиоца дужности директора Народног позоришта Републике Српске именована је Дијана Грбић, дипл.глумац, досадашњи члан Управног одбора Народног позоришта Републике Српске.

четвртак, 4 новембра, 2021 / 15:36

У записнику о извршеној ванредној инспекцијској контроли Републичке управе за инспекцијске послове констатовано је да директор Народног позоришта Републике Српске није извршавао обавезе прописане законом, те је својим поступцима довео у питање остваривање циљева и задатака због којих је позориште основано.

Подсјећамо да је Министарство просвјете и културе Републике Српске запримило неколико представки у којима се указује на провођење мобинга и дискриминације радника од стране директора, као и на одређене неправилности и незаконит рад директора ове установе, каже се у званичном образложењу Министарства просвјете и културе Српске.

Маја Додик је оптужена на за мобинг од стране неких радника НПРС, а прије тога је пажњу јавности привукла релативно збуњујућим акцијама у политичком смислу.

Дијана Грбић је дипломирана глумица, али је већину своје каријере провела управо на административним пословима у култури, прије свега у ресорном одјељењу Града Бања Лука.