Зиројевић: Нове кинеске инвестиције јачају домаће капацитете

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић данас је у разговору са члановима привредне делегације Кине истакао значај кинеских улагања у привреду БиХ, оцјењујући да би нове кинеске инвестиције могле у великој мјери оснажити домаће производне капацитете. Зиројевић је током састанка у Сарајеву са члановима кинеске делегације разговарао о најзначајнијим аспектима и модалитетима […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 16:53

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић данас је у разговору са члановима привредне делегације Кине истакао значај кинеских улагања у привреду БиХ, оцјењујући да би нове кинеске инвестиције могле у великој мјери оснажити домаће производне капацитете.

Зиројевић је током састанка у Сарајеву са члановима кинеске делегације разговарао о најзначајнијим аспектима и модалитетима пословног повезивања и чвршће сарадње привредника БиХ и Кине.

Он је предочио могућности улагања у привреду БиХ, у саобраћајну инфраструктуру и изградњу аутопутева, затим у енергетски сектор и изградњу хидроенергетских објеката, дрвну индустрију, те у пољопривреду, прехрамбену индустрију и туризам, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

"БиХ је веома заинтересована за сваку појединачну инвестицију у БиХ и водиће рачуна о њој и ако на том пољу обезбиједимо општу подршку органа БиХ и ентитетских органа, успјех инвестиција биће загарантован", закључио је Зиројевић.