Зимоњић и Лодра у полуфиналу турнира у Монтреалу

Ненад Зимоњић и Микаел Лодра пласирали су се у полуфинале Роџерс купа у Монтреалу. Четврти носиоци су направили преокрет и после дрматичног финиша савладали седме носиоце, Пољаке Мариуша Фирстенберга и Марсина Матковског – 3:6, 6:3, 11:9. Уједно, Зимоњић је "осветио" земљаке и саиграче из Дејвис куп репрезентације, Новака Ђоковића и Јанка Типсаревића, који су елиминисани […]

субота, 13 августа, 2011 / 08:44

Ненад Зимоњић и Микаел Лодра пласирали су се у полуфинале Роџерс купа у Монтреалу. Четврти носиоци су направили преокрет и после дрматичног финиша савладали седме носиоце, Пољаке Мариуша Фирстенберга и Марсина Матковског – 3:6, 6:3, 11:9.

Уједно, Зимоњић је "осветио" земљаке и саиграче из Дејвис куп репрезентације, Новака Ђоковића и Јанка Типсаревића, који су елиминисани управо од пољског тандема.

Тада су се Фирстенберг и Матковски "извукли" и побједили у "продуженом тај брејку", а против Зимоњића и Лодре нису могли.

Пољаци су знатно боље почели и повели 5:0. Србин и Француз су успели да анулирају један брејк, али не и други, па су после 29 минута изгубили први сет – 3:6.

Узвратили су истом мјером. Мада, Зимоњић и Лодра су само једном одузели сервис ривалима у другом сету, за 3:1, али и то им је било довољно за изједначење – 6:3.

А онда је услиједила драма. Сервери су били сигурни, па је мини-брејк Зимоњића и Лодре за 7:5 деловао велики као кућа. Дошли су затим до 9:6, али нису искористили три "везане" меч лопте – 9:9. Ипак, на 10:9 јесу и то на сервис противника.

Ненад Зимоњић и Мајкл Лодра ће се у полуфиналу састати са побједником меча у коме други носиоци Мак Мирњи (Белорусија)и Даниел Нестор (Канада) играју против Жоа Вилфреда Цонге (Француска) и Станисласа Вавринке (Швајцарска).