Зидан и Мурињо заједно уз први тим Реала

Досадашњи специјални савjетник председника Флорентина Переза, у понедељак прелази на функцију директора фудбала. Биће задужен за први тим "краљева". Вест је новинарима саопштио лично Зинедин Зидан, троструки фудбалер године у свијету, троструки побједник Лиге шампиона – два пута са Јувентусом, једном са Реалом – и освајач Мундијала 1998, односно Европског првенства 2000. "Жозе Мурињо је […]

четвртак, 7 јула, 2011 / 19:27

Досадашњи специјални савjетник председника Флорентина Переза, у понедељак прелази на функцију директора фудбала. Биће задужен за први тим "краљева".

Вест је новинарима саопштио лично Зинедин Зидан, троструки фудбалер године у свијету, троструки побједник Лиге шампиона – два пута са Јувентусом, једном са Реалом – и освајач Мундијала 1998, односно Европског првенства 2000.

"Жозе Мурињо је најодговорнији што прелазим на нову дужност, мада је и предсједник дао сагласност", објаснио је Зидан, али није могао (или хтјео) да прецизира која ће задужења конкретно имати.

"Сви ме то питају… Сачекајмо понедељак. Бићу ту сваког дана, до краја сезоне".

Зидан ће вероватно преузети дио обавеза Хорхеа Валдана, који је пре неколико месеци смењен са позиције генералног директора и био је у лошим односима са Мурињом.

Португалац је уверен да ће са Зиданом много лакше пронаћи заједнички језик. Уосталом, пролетос је Мурињо јавно рекао да би волио да га види "ближе терену, а даље од предсједничке ложе".

Зидан је већ учествовао у довођењу талентованог штопера Ланса Рафаела Варана.