Женска Солидарност: Ања Петровић о Жељки Цвијановић

"Република Српска има предсједницу која у свом мандату није званично посјетила ниједну земљу ни прије пандемије, нити угостила бар једног страног званичника, али има највећи буџет, чије крчмљење ничим није оправдала. Ако се изузме братска Србија, гдје је повремено била сама, а чешће у пратњи господара свих институција у Српској, Жељка Цвијановић је успјела да потпуно девалвира институцију предсједника и сведе је и на ниво мањи од протоколарног", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.

уторак, 20 априла, 2021 / 17:18

Она додаје да се управо Републички протокол понаша као и Цвијановићкин кабинет, сви знају да постоји, али нико није видио резултате њиховог рада, осим што расипнички троше новац грађана Српске, што је утврдила и Главна служба за ревизију јавног сектора.

"Готово звучи невјероватно да је Републички протокол прошле године, у години избијања пандемије корона вируса и неколико мјесеци потпуног затварања, ‘успио’ да ради незаконито приликом организације манифестација и пријема? Јавашлук у Протоколу су ревизори утврдили и приликом поправке возила, чији надлежни нису расписивали ни тендере, а крили су и основне елементе склопљених уговора, прекршивши при томе неколико закона, за шта неко мора да одговара", каже Петровићева.

Петровићева истиче да је срамота и поразно за Српску да има предсједницу коју сви памте по гафовима, док се истовремено троше милиони грађана Српске на њену службу и протоколе који очито нису квалификовани за посао који би требало да раде, већ само за бахаћење и растрошност, што је одлика, срећом одлазеће, СНСД-ове власти.