Женева: Ко је бацао новчанице од 500€ у ћенифу?

Женевски правосудни органи истражују мистериозно откриће запушених тоалета новчаницама од 500 еура у укупној вриједности од око 100.000 еура у једној експозитури банке УБС и три сусједна ресторана.

уторак, 19 септембра, 2017 / 08:12

Ове новчанице су изгледа биле маказама исјечене, рекао је за Франс прес портпарол женевског суда, Венсан Деруан, и потврдио извјештај листа Трибун де Женев (Трибун де Геневе).

"Запушавање тоалета било је као колатерална штета", рекао је он.

Случај се догодио средином маја, а о томе ко је то урадио још се ништа не објелодањује.

Прво су били запушени тоалети у просторији са сефовима једне експозитуре банке УБС, навео је женевски суд. Неколико дана касније тоалети три ресторана у околини су имала исти проблем.

Власти су успјеле да спасу и сачувају дио новца, а двије особе су осумњичене. У овој фази правосудни органо одбијају да пруже даље детаље о овом случају пошто је истрага у току.

Према женевском листу новац је припадао Шпањолкама које су га ставиле у сеф у Женеви прије неколико година.

Полиција је сазнала о случају због притужби ресторана, незадовољних што су им запушени тоалети, па макар и новчаницама.

Да мистерија буде већа, један адвокат који представља особе које су бациле новчанице дошао је и платио ресторанима трошкове отпушавања тоалета, рекао је Деруан и објаснио да су тада власници ресторана повукли тужбе.

Иако у Швајцарској није илегално уништавање новчаница, као ни запушавње тоалета са новчаницама, судске власти су ријешиле да спроведу истрагу из предострожности да повјере поријекло новчаница и утврде да ли је сумњиво, навео је портпарол суда.

Банка УБС није давала саопштења.