08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Земљотреси у Токију и Хан Пијеску

Земљотрес магнитуде 5,6 степени по Рихтеру погодио је данас јапанску пријестоницу Токио и околину, али није издато упозорење за цунами, саопштила је Јапанска метеоролошка агенција. Епицентар земљотреса био је у области Ибараки, сјевероисточно од Токија. Усљед потреса накратко је прекинут жељезнички саобраћај у граду, али за сада нема информација о причињеној штети или повријеђенима. Око […]

понедељак, 25 маја, 2015 / 08:48

Земљотрес магнитуде 5,6 степени по Рихтеру погодио је данас јапанску пријестоницу Токио и околину, али није издато упозорење за цунами, саопштила је Јапанска метеоролошка агенција.

Епицентар земљотреса био је у области Ибараки, сјевероисточно од Токија. Усљед потреса накратко је прекинут жељезнички саобраћај у граду, али за сада нема информација о причињеној штети или повријеђенима.

Око 20.000 људи погинуло је када је Јапан погодио земљотрес 11. марта 2011. године.

Хан Пијесак – 2,6 Рихтера

На ширем подручју Хан Пијеска јутрос је регистрован земљотрес слабијег интензитета, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Хидрометеоролошки завод Републике Српске лоцирао је у 7,12 часова земљотрес магнитуде 2,6 степени по Рихтеру са епицентром 15 километара југоисточно од Хан Пијеска, код мјеста Брложник.

Процијењени интензитет у епицентралној зони је три степена Меркалијеве скале.

Из Хидрометеоролошког завода Републике Српске напомињу да земљотрес овог интензитета не може изазвати штете на објектима, а становништво га може осјетити.