Земљотрес у Бањој Луци

Бању Луку је данас око 16.04 потресао снажан земљотрес од 3, 8 степени Рихтерове скале.

четвртак, 3 новембра, 2016 / 16:22

Бању Луку је данас око 16.04 потресао снажан земљотрес од 3, 8 степени Рихтерове скале.

Епицентар земљотреса је био осам километара источно од Бање Луке и шест километара сјеверозападно од Челинца, на дубини од 10 километара, наводи се на страници www.emsc-csem.org.

У Републичком хидрометеоролошком заводу Републике Српске, међутим, кажу да је епицентар земљотреса био на око 6 километара од Бањалуке према Слатини и дубини од 3,5 километра.

Рачунајући по Меркалијевој скали, додају, снага земљотреса је износила 6 степени.

Подрхтавање тла се осјетило у полупречнику од 50 километара од епицентра.

Грађани су осетили снажно подрхтавање, нарочито у вишим објектима. Према информацијама са терена, падале су слике са зидова у стамбеним објектима, као и књиге са полица.

Након двије минуте услиједио је још један, знатно слабији потрес, који већина Бањолучана није осјетила.

Бањолучани су и прије неколико дана осјетили подрхтавање тла када је снажан земљотрес погодио Италију.Оставите одговор

Земљотрес у Бањој Луци

Грађане главног града Републике Српске, узнемирио је потрес јачине 3,6 степени по Рихтеровој скали.

понедељак, 21 марта, 2011 / 01:12

Грађане главног града Републике Српске, узнемирио је потрес јачине 3,6 степени по Рихтеровој скали. Continue reading "Земљотрес у Бањој Луци"Оставите одговор

Земљотрес у Бањој Луци

У Бањој Луци је данас у 14.20 часова регистрован земљотрес, потврђено је из Одјељења сеизмологије Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

четвртак, 7 маја, 2009 / 13:10

У Бањој Луци је данас у 14.20 часова регистрован земљотрес, потврђено је из Одјељења сеизмологије Хидрометеоролошког завода Републике Српске. Continue reading "Земљотрес у Бањој Луци"0 КОМЕНТАРА

  1. Мени се исто чини да је мало јачи. Ето како Ања и ја имамо исте ставове! B-) Биће то амбиваленција типа Заметица-Динкић! Него, нема нам Динкића!? Није ваљда доп’о робије због вербалног деликта!?

  2. Наравно да се шалим, али су ми смијешни Ања и ови што су се испрепадали. Зато се дивим Јапанцима на вјери и дисциплини народа. Колико смо ми климави и неутемељени у вјери и свему осталом, за нас је и 3,6 Рихтера као 10. Шта би тек да се стропошта Влада? Која би ту дрека и кукњава настала?

  3. Наравно да се нисам испрепадала. Не лупетај! 😀

    Ипак, треба озбиљно схватити све ово, објаснити народу како да се понаша у случају јачег земљотреса… Јапанци су ту стратегију давно разрадили. И свака им част.

  4. Па наравно да није пријатан осјећај када те пробуди хук, звецкање, помијерање слика и сл.

    Елем, хит, малоприје сам видјела прилог… директор ЗИБЛ-а апелује на савјест инвеститора (око сигурне градње). Чикице драги, он нема савјест, он јури профит. Ти си наша савјест и ми ОД ТЕБЕ и ТЕБИ СЛИЧНИХ очекујемо да нас заштитиш од неквалитетне градње и проблема које може да проузрокује. Невјероватно.

Оставите одговор