Земљотрес погодио сјевер Авганистана

Умјерени земљотрес јачине од 5,9 степени по Рихтеру погодио је планинску област Хинду Куш на сјеверу Авганистана, близу пакистанске границе, саопштио је Амерички сеизмолошки завод. Земљотрес се догодио око 75 километара југо-југоисточно од Фејзабада и 256 километара од престонице Кабула, на дубини од 207 километара, наводи се у извјештају. Епицентар потреса био је 140 километара […]

недеља, 15 маја, 2011 / 10:59

Умјерени земљотрес јачине од 5,9 степени по Рихтеру погодио је планинску област Хинду Куш на сјеверу Авганистана, близу пакистанске границе, саопштио је Амерички сеизмолошки завод.

Земљотрес се догодио око 75 километара југо-југоисточно од Фејзабада и 256 километара од престонице Кабула, на дубини од 207 километара, наводи се у извјештају.

Епицентар потреса био је 140 километара од Коруга у Таџикистану и 236 километара од Мингоре у Пакистану, додаје се у извјештају.

За сада нема података о жртвама и материјалној штети, пренео је АФП.

Земљотреси су чести на сјеверу Авганистана и Пакистану, а посебно трусно подручје је Хинду Куш, смјештено близу места гдје се сусрећу евроазијска и индијска тектонска плоча.

У земљотресу јачине 7,6 степени Рихтера који је у октобру 2005. године погодио Пакистан погинуло је 74.000 људи, док је 3,5 милиона остало без домова.Оставите одговор