Земаљски дугови: Српски приповједачи великом претходнику

Издавачка кућа „Лагуна“ објавила је збирку 30 прича савремених домаћих писаца „Земаљски дугови“, посвећену Иви Андрићу. Уредник "Лагуне" Дејан Михајловић рекао је да је та антологија пета књига у едицији "Таласи", а садржи репрезентативан избор. "За многе писце био је изазов да пишу о Андрићу, за кога је познато да је био веома затворена личност", […]

среда, 1 августа, 2012 / 23:18

Издавачка кућа „Лагуна“ објавила је збирку 30 прича савремених домаћих писаца „Земаљски дугови“, посвећену Иви Андрићу.

Уредник "Лагуне" Дејан Михајловић рекао је да је та антологија пета књига у едицији "Таласи", а садржи репрезентативан избор.

"За многе писце био је изазов да пишу о Андрићу, за кога је познато да је био веома затворена личност", казао је Михајловић.

Књига почиње причом Данила Киша "Дуг", из које је изведен и наслов антологије, а завршава се новелом Светислава Басаре "Последњи дани и смрт Иве Андрића".

Уз сваку причу и новелу, објављена је и биографија аутора.

По ријечима Михајловића, издање које је приредио Милован Марчетић, наставак је тематског блока о Андрићу, прошле године објављеног у Београдском књижевном часопису.

По мишљењу приређивача, књига казује како данашњи најбољи домаћи прозаисти виде Андрића као писца и лицност, и шта је од његовог дјела остало у времену када се "мода" у књижевности брзо мијења, а у борби за славу не штеде средства.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *