Жељко Комшић нашао већ свог саговорника у Хрватској

Бивши предсједник Хрватског сабора Лука Бебић сматра да Хрватска треба да тужи БиХ јер "покушава да измијени авнојевске границе бивше Југославије, потврђене Бадинтеровом комисијом, свјесно се користећи фалсификатом".

недеља, 14 октобра, 2018 / 23:34

Он каже да новоизабрани хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић најавом тужбе против Хрватске због изградње пељешког моста "жели да изнуди признање фалсификоване границе која је наводно одређена 1999. године".

Бебић наводи да је још 1974. године геодета Радован Вулетић фалсификовао да острвца Велики и Мали Шкој, која се налазе уз полуострво Клек, припадају БиХ, иако су била у власништву породице Гучић и укњижена у земљишним књигама и катастру хрватске општине Дуба Стонска.

"Наши чланови комисије за утврђивање границе 1974. тај записник нису потписали него га је он сам измислио. Зато предлажем хрватској држави да из пасивне улоге одбране пређе у активну улогу и тужи БиХ која, свјесно се користећи фалсификатом, покушава измијенити авнојевске границе бивше Југославије, потврђене Бадинтеровом комисијом", рекао је Бебић за "Вечерњи лист".

Бебић, који је први прије 20 година у име Клуба ХДЗ-а предложио градњу пељешког моста, каже да се Хрватска не треба обазирати на оспоравање градње моста јер то није циљ.

"Циљ је притисак на Хрватску да призна границе које желе изнудити на основу фалсификата. Комшићева провокација срачуната је како би му прихватили тај фалсификат који Сабор није ратификовао и надам се да неће", рекао је Бебић.



1 КОМЕНТАР

  1. Лука Бебић је најобичнији усташки малоумник. Ко имало прати хрватску политику зна да ће Лука Бебић остати упамћен по томе што се новинару хвалио како пеца рибе у Јадрану и одмах их пржи, новинар га пустио да се и оближе око уста и рекао му да је та риба заштићена и колико се затвора добија за пецање те рибе.
    Телац је само мучао у камеру.
    Нормално у усташкој НДХ све је дозвољено малоумницима.