Жељкин нови групни фото из САД у организацији представништва

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, током боравка у Сједињеним Америчким Државама /САД/, присуствовала је свечаном пријему у Карнеги институту за науку у Вашингтону који је, у њену часту, организовало Представништво Републике Српске у САД.

субота, 28 јула, 2018 / 17:02

(Када представништво организује пријеме, опет понављамо, могло би слати (посредством владе) и фотографије боље резолуције. Прим. Фронтала)

Свечаном пријему, који је уприличен у оквиру обиљежавања јубилеја стогодишњице подизања српске заставе испред Бијеле куће, присустовало је свештенство Епархије источноамеричке Српске православне цркве, предвођено Његовим преосвештенством епископом Иринејом и бројна српска дијаспора.

Обраћајући се на пријему, предсједница Цвијановиће је изразила задовољство што је имала прилику да у име Владе и институција Републике Српске присуствује овом, за српски народ у цјелини, изузетно важном јубилеју те оцијенила да подизања српске заставе послије једног вијека, треба да буде основа за изградњу бољих односа српског и америчког народа.

Овом приликом, предсједница Владе се захвалила српској дијаспори која је заједно са црквом, како је рекла, увијек показивала солидарност и несебично помагала своје сународнике у Републици Српској, нарочито у вријеме катастрофалних поплава 2014 године, чије се посљедице санирају и данас.

Она је истакла да је Република Српска у посљедњем периоду интензивирала сарадњу са свештенством и удружењима из дијаспоре у САД, те подсјетила на први Форум дијаспоре у Бањалуци с почетка године, који представља значајан корак ка успостављању снажнијих економских, политичких и других веза између Српске и њене дијаспоре.

Предсједница Цвијановић је поручила да је Република Српска данас, упркос различитим изазовима и блокадама, стабилна и функционална, те да у посљедњем периоду биљежи рекордне резултате који су показатељи да Српска јача финансијски и економски.

Предсједница Владе Републике Српске у Вашингтону је присуствовала и културно-умјетничком програму у Карнеги институту за науку, који је Српска национална федерација организовала поводом обиљежавања јубилеја подизања српске заставе испред Бијеле куће.Оставите одговор