Жељка са њемачком амбасадорком пред пут Предсједништва БиХ код Меркелове

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са амбасадорком Савезне Републике Њемачке у БиХ Кристијаном Хохман.

уторак, 8 маја, 2018 / 11:20

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, и БиХ, с освртом на економске реформе и унапређење пословног амбијента.

Овом приликом истакнуто је да је важно радити на модернизацији економије кроз прилагођавање образовног система са затјевима тржишта рада уз констатацију да се по овим питањима већ проводе одређене активности које су, између осталог садржане и у документу Реформска агенда.

По питању унапређења привредног амбијента наглашена је добра сарадња између влада Републике Српске и Федерације БиХ на уједначавању привредних и економских прописа и обострана опредјељеност ка провођењу економских реформи из реформске агенде.

На састанку је оцијењено да је важно и убудуће наставити сарадњу по питању провођења реформи из реформске агенде и на прилагођавању стандардима Европске уније.Оставите одговор