Жељка и Антон пријавили да су разговарали са шефом ОЕБС

Организација за европску безбједност и сарадњу је заправо америчка организација у Европи. Но, из неког су разлога овдје у локалу толико битни, да премијерка и министар правде пријављују да су причали са њим.

четвртак, 2 новембра, 2017 / 17:15

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са новоименованим шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ Брусом Бертоном.

На састанку је било ријечи о тренутној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и активностима које институције Српске предузимају у правцу реализације дефинисаних приоритета у процесу придруживања ЕУ.

Предсједница Цвијановић овом приликом изразила је захвалност на досадашњој сарадњи између Владе Српске и ОЕБС-а која је на високом нивоу, те изразила наду да ће она бити настављена и убудуће.

Током састанка предсједница Цвијановић упознала је амбасадора Бертона о динамици реализације мјера предвиђених Реформском агендом и плановима за наредни период, те истакла раст свих економских показатеља у Републици Српској.

Предсједница Владе овом приликом честитала је новоименованом амбасадору на новој дужности и пожељела му успјешан рад.

А онда и бивши министар културе

Министар правде у Влади Републике Српске, Антон Касиповић, разговарао је данас, у Бањој Луци, са Брусом Бертоном новоизабраним шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ о темама које обухватају област права и правосуђа у Републици Српској и у БиХ.

Министар Касиповић је упознао амбасадора Бертона са функционисањем и резултатима рада ресорног министарства као и правосудних институција у Републици Српској, те начинима за њихово унапређење.

Посебна пажња у разговору била је посвећена борби против корупције.

Амбасадор Бертон је дао подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ имплемeнтацији Закона о заштити лица која пријављују корупцију као и изради нове Стратегије за борбу против корупције.

На састанку је констатован уочљив ангажман Министарства правде у Влади Републике Српске у креирању законског оквира за ефикасну борбу против корупције.

Министар Касиповић је честитао амбасадору Бертону именовање на ову функцију, истакавши да је претходних година Министарство правде у Влади Републике Српске остваривало одличну сарадњу са Мисијом ОЕБС у БиХ, те изразивши наду да ће и у мандату новог амбасадора та сарадња бити настављена.