Жељка Цвијановић и Привредна комора о Савјету за стране инвеститоре

Министар за економске односе и регионалану сарадњу Жељка Цвијановић са сарадницима разговарала је данас са делегацијом Привредне коморе Републике Српске, коју је предводио предсједник ПКРС Борко Ђурић. На састанку је било ријечи о формирању Савјета за стране инвеститоре Републике Српске, као заједничког тијела Владе Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске, страних инвеститора и локалних заједница. […]

четвртак, март 10, 2011 / 22:20

Министар за економске односе и регионалану сарадњу Жељка Цвијановић са сарадницима разговарала је данас са делегацијом Привредне коморе Републике Српске, коју је предводио предсједник ПКРС Борко Ђурић.

На састанку је било ријечи о формирању Савјета за стране инвеститоре Републике Српске, као заједничког тијела Владе Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске, страних инвеститора и локалних заједница.

Основни задаци Савјета за стране инвеститоре Републике Српске, односиће се на побољшање пословне климе и унапређење инвестиционих услова у Републици Српској, примарно посредством јачања и интезивирања сарадње између пословне заједнице и релевантних институција Републике Српске.

У циљу што ефикаснијег рјешавања потреба привредне заједнице у Српској договорено је да се у будућем периоду осигура већа размјена информација кроз заједничке редовне консултације представника Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Привредне коморе РС .

Овом приликом исказан је обострани интерес да се појача сарадња између представништава Републике Српске у иностранству и Привредне коморе РС, те су разматрани и могући модели  сарадње.

Такође, разматране су могућности сарадње и у области европских интеграција.

Усаглашено је и да се ојача сарадња са Привредном комором РС када  је у питању наступ представника Републике Српске  у тијелима на нивоу БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *