Зелени Српске понављају иницијативу за свесрпски сабор, писали Порфирију и Вучићу

Обавјештавамо јавност да су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ поново покренули службену иницијативу везано за одржавање првог свесрпског Сабора Републике Српске. У званичној иницијативи смо предложили да се Сабор одржи у дане када славимо 30 година од проглашења Републике Српске, да се Сабор симболично одржи у Палама, граду гдје је на засједању НСРС проглашена Република Српска деветог јануара 1992.године.

четвртак, 28 октобра, 2021 / 21:00

Службена иницијатива за организацију Сабора и припрему саборске Декларације је отишла према АНУРСУ, СЕНАТУ, влади Српске, кабинету предсједника НСРС, кабинету предсједника Републике Српске, кабинету српског члана предсједништва БиХ, на оба Универзитета, Дабробосаноској Митрополији, Борачкој организацији РС и свим српским парламентарним странкама у НСРС.

У иницијативи тражимо од именованих да учествују преко својих представника у координационом тиму за припрему Сабора, чиме се онемогућава свака могућа опструкција, овог за будућност Републике Српске најважнијег питања.

Наиме, вријеме је да се престане са подјелама око виталног интереса Републике Српске, односно, да се усаборимо, да на Сабору донесемо Декларацију припремљену од највеће српске памети, декларацију под називом-СРПСКА ЗА 21 ВИЈЕК.

Да донесемо стратешки документ који ће бити СВЕТО СЛОВО за све нас у Републици Српској, документ који ће дати стратешке одговоре на понашање Републике Српске у наредним годинама и деценијама, те јасно омеђити понашање институција и изабраних српских представника.

Кроз ово саопштење зелени као иницијатори Сабора још једном наглашавамо потребу истинског српског јединства по виталним националним питањима, односно, давање јасног одговора цијеле Републике Српске, све на 26 година опструкције од стране антисрпских снага потпомогнутих менторима, на сатанизацију српског народа, на недејтонско и неуставно дјеловање Високих представника и Уставног суда БиХ.

Сматрамо да је Сабор и српско усаборење услов свих услова, те да ће одбијање било кога од именованих и позваних да буду суорганизатори овог историјског чина бити сигуран знак да ти појединци на челу институција, или да те политичке партије нису дорасле историјском моменту у коме се налазимо, те ћемо их као докатзано национално одговорна политичка организација сигурно у јавности окарактерисати као некога ко (не) свјесно ради против интереса српског народа и Републике Српске. На крају да напоменемо да смо ми само иницијатори Сабора, да се наш посао завршава формирањем координационог тима за припрему Сабора, те да смо ову иницијативу прослиједили на свети Синод, његовој светости патријарху Порфирију, тражећи да да свој благослов, те кабинету предсједника Републике Србије, господину Александру Вучићу.