Зехофер: Њемачка да укине Шенген, због спољне границе ЕУ

Као што то бива у коалиционим владама, нови министар унутрашњих послова Њемачке, Хорст Зехофер, изјавио је да би та земља требало да размотри да појача контролу својих граница.

понедељак, март 19, 2018 / 11:13

Осим тога, Зехофер је позвао на суспензију Шенгенског уговора, којим се омогућава слободно кретање унутар Европске уније.

Зехофер је у интервјуу за њемачки недјељник „Велт ам зонтаг“ позвао на оштрије контроле унутрашњих граница, у вријеме када се Европска унија залаже да се оне ослабе, примјећује Дојче веле.

Њемачки министар тврди да ЕУ не успијева да контролише спољне границе.

„Контроле унутрашњих граница (између земаља чланица ЕУ) морају бити на снази док год ЕУ не успијева да ефикасно контролише спољну границу.

Не видим да је у стању да то уради у блиској будућности“, рекао је Зехофер. Њемачка је привремено поново увела контролу својих граница до 12. маја, која је на снази на копненој граници с Аустријом и на летовима из Грчке, због „безбједносне ситуације у Европи и пријетњи које произлазе из континуираних секундарних кретања“, навела је Европска комисија, подсјећа Дојче веле.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *