04:54 Уставносудска превара стољећа: Неуставно преузимање легислативне функције од стране Уставног суда БиХ (4)21:24 Норвешка планира изградити тунел за бродове вриједан 325 милиона долара21:21 ЕУ и САД суспендовали царине на четири мјесеца17:40 Вања Ђурић: Осмомартовски уранак - Је л' ово нама наша борба дала?13:34 Неко је ракетирао турске положаје у Сирији, сумња се на руске посреднике13:23 Заузети тестери: У оба ентитета државне заједнице нема ниједног лабораторијски потврђеног случаја грипе13:11 Фирма покушала експеримент – свима дала исту плату: Није се добро завршило13:06 Само се у БЛ право из СДП иде у власт: Ивана Марић на мети Сарајстана13:05 Либор излази из употребе, банке морају пронаћи алтернативу11:59 Милан Благојевић: Не бојим се санкција ОХР, а за цивилизацијске и правне вриједности које браним, спреман сам дати и живот

Зехофер: Њемачка да укине Шенген, због спољне границе ЕУ

Као што то бива у коалиционим владама, нови министар унутрашњих послова Њемачке, Хорст Зехофер, изјавио је да би та земља требало да размотри да појача контролу својих граница.

понедељак, 19 марта, 2018 / 11:13

Осим тога, Зехофер је позвао на суспензију Шенгенског уговора, којим се омогућава слободно кретање унутар Европске уније.

Зехофер је у интервјуу за њемачки недјељник "Велт ам зонтаг" позвао на оштрије контроле унутрашњих граница, у вријеме када се Европска унија залаже да се оне ослабе, примјећује Дојче веле.

Њемачки министар тврди да ЕУ не успијева да контролише спољне границе.

"Контроле унутрашњих граница (између земаља чланица ЕУ) морају бити на снази док год ЕУ не успијева да ефикасно контролише спољну границу.

Не видим да је у стању да то уради у блиској будућности", рекао је Зехофер. Њемачка је привремено поново увела контролу својих граница до 12. маја, која је на снази на копненој граници с Аустријом и на летовима из Грчке, због "безбједносне ситуације у Европи и пријетњи које произлазе из континуираних секундарних кретања", навела је Европска комисија, подсјећа Дојче веле.Оставите одговор