Збрињавање и удомљавање у Бијељини, мијења се градски менаџер, замјеник градоначелника и нешто градске управе

У Бијељинској локалној власти, према писању појединих локалним медија, припремају се промјене које ће сигурно привући пажњу.

петак, 30 новембра, 2018 / 12:05

Милошу Стевановићу, досадашњем градском менаџеру, истекао је уговор, а по свој прилици неће бити продужен. Како јавља портал Бијељина данас, на његово мјесто ће доћи Ненад Лалић, један од високих функционера Српске демократске странке.

Стевановић је први човјек моћне адвокатске канцеларије, а амбиције да се укључи у политику (спомињао се прије неколико година као замјеник Жељке Цвијановић на челу владе) нису реализоване. Његов долазак на мјесто градског менаџера, функције која никад раније није постојала, виђена је као Мићићево приближавање СНСД, а Стевановићу прилика да се вјежба на некој јавној позицији.

Лалић са друге стране није обновио мандат у ПСБиХ, нити је био у комбинацији за Вијеће народа, па му се омогућава нова функција.

Према информацијама, то нису све промјене које се очекују у наредном периоду. Томицу Стојановић, будућег народног посланика и досадашњег начелника градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине, на тој позицији ће наслиједити Предраг Петричевић.

Стојановић је био народни посланик у више мандата,али је 2015. утврђено да је функција у градској управи и мјесто у НСРС неспојиво, па се одлучио за функцију на локалном нивоу.

Међу промјенама у локалној власти очекује се и да на мјесто замјеника градоначелника, умјесто Драгана Ђурђевића дође Предраг Јовић, досадашњи замјеник бх министра за људска права и избјеглице.