Због вербалног сукоба, са Трга Крајине протест се преселио пред МУП

Током одржавања скупа на Тргу Крајине у Бањој Луци, дошло је до вербалног сукоба између организатора скупа Давора Драгичевића и Ђорђа Маринковића из Брчког.

среда, септембар 19, 2018 / 22:03

Полиција је привела Маринковића, који се налази у службеним просторијама Полицијске станице Центар у Бањој Луци на испитивању.

Група чланова групе „Правда за Давида“ потом се окупила испред Полицијске управе Бања Лука, а међу њима су и многобројни кандидати из редова опозиције, са листа ПДП, СДС и НДП.

БН ТВ уживо преноси скандирања окупљених.

Између 150 – 200 окупљених узвикивало уобичајене пароле, на промијењеном мјесту и времену. Са разликом што су овај пут ка полицији јасно усмјерени узвици: Убице, убице!

Саобраћај се одвијао нормално, окупљени су попунили простор између живе ограде стазе која води у зграду ЦЈБ БЛ, те испред улаза у одјељење за издавање личних докумената и споменика припадницима МУП страдалим у Отаџбинском рату.

Крај аутобуског стајалишта спремно су стајала паковања воде, а по друштвеним мрежама су се упућивали апели за стални останак, да се доносе ћебад, шатори, храна. Многи чланови групе на друштвеној мрежи Фејсбук из Ефбиха, објављују позиве за организовање и долазак у Бању Луку, са не баш јасним мотивом.

Угоститељски објекти преко пута, ишли су у додатну набавку пића. До закључења овог извјештаја у 00:30, није било изгреда са полицијским службеницима,који нису показивали нервозу или већу бројност. Дјеловало је да, осим двојице који су препречивали пут окупљенима, остатак боравио ван објекта из знатижеље.

Најмање два пута полицијски аутомобили су напуштали паркинг и одлазили на редовне дужности.

Чека се јутро.

—–

У свануће, остало је свега пет, шест најужих организатора протеста, који путем друштвених мрежа понављају исте поруке од синоћ и ноћас.

—–

У току сутрашњег дана од инцидента спомињаног овдје, група је у малобројнијем саставу, око двадесетак људи, боравила једно вријеме испред ЦЈБ БЛ, да би се премјестила опет на Трг Крајине. Давор Драгичевић је изјавио да се неће мицати са тог мјеста, те је ту поред срца и дрвене песнице, још донешена надстрешница и лежај. Обоје на расклапање.

 93 КОМЕНТАРА

  1. Још један удар на МУП!

   Због доласка Лаврова у БЛ, МУП је у посебном режиму припрема, а у кухињи је одмах осмишљено како да им се отежају те припреме за Лаврова.

   А то што су нашли неког пензионер, платили му неколико стотина марака да ово уради, је стари, већ виђени сценарио.

   Опозиција види да на изборима нема шансе и тражи инцидент.

   1. Nista cudno. Dodik je takodje manipulisao sa obecanjem na predizbornom skupu u Ugljeviku. Nudio je penzionerima 100 KM ako dodju i glasaju za SNSD. Sigurno je Baja nudio pare sa svog tekuceg racuna? Ti Simo samo bulaznis o nekakvom scenariju, „obojenoj revoluciji“. Za tebe nema dileme – ili Dodik ili smak svijeta! Koja si ti Dodikova poltroncina i ulzica!

   2. Жељко,

    зар не видиш да вас Додик подјебава са тиџ 100 КМ.
    Видиш да се народ смије кад он о томе прича.

    Е то је оно што ја говорим одавно.

    За 12 година нисте били способни наћи ни једну аферу, а било их је, коју би озбиљно могли образложити и прикачити је Додику и његовим.

    Само што сте сад, као најјефтиније курве, са киле злата спали на 100 КМ.

    Зато вас Додик подјебава јер види да сте глупи сомови који се пецају на овако ситне мамце.

  2. spontano okupljanje gradjana, ha ha ha bas se slatko nasmija. dobro zamisljena akcija ali ih jebe sto to vise nikog ne zanima pa cak ni sa sukalom i njegovim partijskim stanivukovicem ne mogu skupiti stotinjak istomisljenika a da se ne lazemo plan je bio da se napravi eksces kako bi demokratska bntv mogla prenositi

 1. Pola godine, ni makac. Koga kriju institucije? Da li je ubica, ili da li su ubice vrijedne ovolike patnje roditelja kojem je ubijeno dijete?
  Nije im dovoljno što su zataškali ubistvo Nikolino zbog Čađinog suvozača pa sada i ovo…
  Pravda za Davida!

  I pokušaj Vladinog ubistva ima isti potpis… Koliko je plaćena odbrana ćutanjem?
  Dosta je, kap po kap, i puna čaša.

 2. Није лак полицијски хљеб. Дође ти руља пред станицу, један микс олоша и инструисане малоумне свјетине, крену скандирати, урлати, не можете ни разумно ријешити ситуацији јер су предводници у неурачуњивом стању, а морате остати прибрани, чека се први кикс да постанете метом медија, оним у ефбиху који воле овакве сцене и антисрпским порталима РТВ БН и Бука, а онда сте награисали.

  Ово грло предводник, Давидов отац, тврди и да му је на Тргу Крајине пријећено смрћу. Оно јес’, један пролазник (по ријечима присутних) му је поручуо „шта ти глумиш?“.
  А као што је познато, то је (то „шта ти глумиш“) опасна пријетња, директна пријетња смрћу, и за такву опасну пријетњу предвиђена је казна затвора од 45 година. Минимум.

  Додуше, само питањеи има логике. Сам телал који предводи ове гротесне скупове на Тргу Крајине, је у винклу стенд-ап глумца, острашћено пријети, шаље морбидне поруке, вријеђа, хули по свему и свачему, има нападе бијеса, хистерише, вришти, крешти, па се намеће дилема, или је потпуно полудио или се само уживио у својој улози и проституисању и ријалитизацији ове приче. Неки ће примијетити и да и он сам експлоатише смрт властитог дјетета. Можда од свега помало.

  Како год, мучно,отело се то, сам Давид какве год да је имао врлине, мане, гријехе, није заслужио такво проституисање и лешинарење његовом тужном судбином. Јадно.

  1. Мислим да ти гађаж у погрешну мету.

   Давор Драгичевић је само објекат којим се манипулише.
   Човјеку са болом који цијепа срце не можемо ништа замјерити.
   Али можемо онима који његов бол користе на најбезочнији начин.
   Он је оружје у рукама оних који воде рат против МУП РС било из личних (Радовановић), политичких (Шукало и Станивуковић и њихови партијски шефови), шпијунских (АИД), плаћеничких (Васковић) или било којих других разлога.

   1. Већ сам написао у доста наврата на овом порталу да је Давидов отац корисни идиот смутљивцима и лешинарима које си именовао, и који га користе за своје циљеве.
    Узргед, подоста знам како ове и овакве приче иду, нису ти ти који воде ову игру, и нису капацитет да ово „раде како треба“, озбиљнија је позадина приче,озбиљнији играчи, морам примијетити да раде и професионално, у неким неумима су успјели, у некима нису, о том потом, продужиће се ова фарса, биће прилике још коју написати.

    Пази, губитак дјетета (на жалост нагледао сам се) свако доживи на другачији начин али је заједничко да сви доживе емотивни слом и треба времена да се врате у нормалу. Неки се никад не врате.
    Таквима се не смије ништа замјерити, и ако постану жртвом властите опсесије (многи постану) и ако кажу коју ружну, непримјерену, увредљиву, све је то људски, сви кажемо када нас ухвати гуја.
    Али душевно стање и емотивни слом не може бити оправдање за поган језик у континуитету, да људе како му се прохтије назива убицама, злочинцима, сотонама, да шаље морбидне поруке, пријети, вријеђа, хули.

    Поновићу, емпатију ће свако нормалан показати, до момента када емпатија постане роба која се експлоатише. А овдје је постала.

   2. „Он је оружје у рукама оних који воде рат против МУП РС било из личних (Радовановић), политичких (Шукало и Станивуковић и њихови партијски шефови), шпијунских (АИД), плаћеничких (Васковић) или било којих других разлога.“

    Simo ne budali! Ko je sprijecavao MUP Republike Srpske i OJT Banja Luka da naprave bilo kave vidljive pomake u rjesavanju slucaja smrti Davida Dragicevica? Zato svaki dan na Frontalu bacas dimne bombe o manipulisanju tragedijom Davora Dragicevica…trazis motive, a tuzilastvo „pronaslo“ samo jednog osumnjicenog – Kukica i pritvorilo. Ko je kriv sto se MUP RS ne bavi poslovima iz svoje nazlednosti preko 4 mjeseca, a dovodili su nekog „vjestaka“ iz Slovenije za prepoznavanje lica sa snimaka kamera sa Redjenove kuce…trazili angazman strucnjaka FBI? Je l’ to ideja dekana FB Predraga Ceranica, Lukacevog savjetnika?

 3. Права позадина ових догађаја је следећа:

  Када је Прилепину забрањен улазак у БиХ руски амбасадор у БиХ (којем је Лавров непосредни шеф) је тражио од званичних власти БиХ (МИП-а и Предсједништва БиХ) званично објашњење о разлозима те забране.

  Црнадак је одмах обећао да ће руском амбасадору прослиједити то објашњење, али је већ сутрадан поливен хладном водом јер су му и Иванић и Мехтић и Звиздићев замјеник Шаровић рекли да они појма немају ко саставља те спискове и ко их одобрава.

  С обзиром да је један од главних послова амбасадора у некој земљи да прати збивања Иванцов је свом шефу јавио ово што сам горе навео и Лавров је одложио посјету и на дипломатски начин није рекао тачан разлог одлагања исте.

  Утврђен је нови рок посјете, али обавеза давања обавјештења о разлозима забране уласка Прилепина у БиХ је остала.

  С обзиром да Лавров поново може да одложи посјету тј. да је откаже, сада би свима било јасно шта су разлози за то. Због тога су сеЦрнадак и Иванић дохватили свог оружја (Давора Драгичевића), исценирали некакву пријетњу убиством од стране неког Брчака и довели те људе пред МУП.

  Они су смислили следеће:

  1.
  Ако Лавров уопште не дође у БиХ, онда ће се ударити нова пропаганда против МУП-а РС који ће бити оптужен да није био способан обезбиједити безбједност Лаврову и да је то разлог одустајања од посјете.

  2.
  Ако Лавров ипак одлучи да дође у БиХ, онда ће се први сусрет одржати у Сарајеву и тамам кад се тај сусрет заврши у Бањој Луци крећу немири довољни да руски безбједњаци процијене да Лавров не може у Бању Луку.

  Опет ће кренути пропаганда против МУП-а РС и срамотна прича како је Лавров безбједнији у Сарајеву него у БЛ јер му тамо безбједност штити Мехтић, а у БЛ Лукач.
  А Црнадак ће се хвалити како се он сусрео са Лавровом, а Додик није, што би као требао бити доказ да Путин подржава њих, а не Додика.

  Провидан сценарио очајника, али и веома опасан и ризичан.

  Није случајно Давор Драгичевић пријетио полицајцима да му не смију прићи и да ће он узети правду у своје руке.

  Сад се ја питам шта ће се догодити ако су ови наговорили Давора да он приђе полицајцима који буду чували Лаврова (ако дође)?
  Шта су му рекли да уради?

  Надао сам се да адвокатски тим успјети извући Давора Драгичевића из канџи ових манипуланата, али се на жалост види да од тога нема ништа.

  РС је нападнута.

   1. Није то никаква теорија.

    То гледамо у директном преносу.

    Читам вас к’о буквар.

    Ви из телалук сте глупи, а ови из балилука провидни јер из мржња одаје, тако да вас и није тешко прочитати.
    За то није потребна нека велика памет.

    Оставите човјека на миру, срам вас било. Нека са својим адвокатским тимом дође до истине. Ако не вјерује правном систему РС, има БиХ, Стразбур…

  1. Imaš li dokaze za svoje tvrdnje kao i što ih tražiš kada su u pitanju tvrdnje Vukote da je Željkin đed bio ustaški satnik ili će ovo ostati samo na nivou predizbornih laži lansiranih iz suprotnog tabora? Bar jedan dokaz koji bi išao u prilog tvojih tvrdnji a da nije u formi pretpostavke i špekulacije, bar jedan!

   1. Доказ бр. 1

    Лавров је отказао прву посјету. Ја сам то најавио одмах, само што је моја прогноза била да неће доћи никако.

    Доказ бр. 2

    Иванић, Шаровић и Мехтић признали да не знају ко је ставио Прилепина на списак.

    Доказ бр. 3

    Црнадак обећао Иванцову да ће му доставити обавјештење о разлозима забране, а није, нити ће..

    Доказ бр. 4

    Давор инструисан да каже да ће правду узети у своје и да поручи полицајцима да му се не смију приближавати. Ја само питам шта ће бити ако Давор крене према полицајцима као што је Станивуковић кренуо према Додику, а ви исконструисали причу да је Додик напао њега. Тако би и сада написали да су полицајци напали Давора.

    Доказ бр. 5

    Група за Давида преноћила пред МУП-ом. Ја сам давно рекао да је МУП циљ, а ти си и тада говорио да је то теорија.

    Доказ бр. 6

    Бурно дочекан и са великом надом, адвокатски тим отјеран од стране оних који би оружје звано “Давор“ задржали до избора.

    Доказ бр. 7

    Давор најавио митинг 5. октобра у исто вријеме када ће ту бити присталице СНСД-а. А ја сам говорио још прије 3 мјесеца. И тада си причао да је то теорија.

    Што се тиче Жељке и њеног дједа ја бих можда и повјеровао да ту исту причу нису лансирали исти они који су Бориса Тадића прогласили за Францетићевог “сестрића“. По истој матрици.

   2. Dosta si toga si naveo što se može podvesti pod tvrdnju a ne dokaz.

    Razloge otkaza Lavrova ne znamo jer ih nije iznio a s obzirom na dešavanja na Bliskom istoku možemo prije zaključiti da tu leže razlozi otkaza a ne u nekoj skrivenoj poruci zbog otkaza gostoprimstva Prilepinu.

    Možda stvarno ne znaju. Zašto ne bi bilo moguće da su ostaci starih struktura koje se su povezane sa snsd i hdz kadrovima isposlovale stavljanje Prilepina na listu.

    Možda ipak hoće, istraga traje kao i u slučaju Dragičević, čemu žurba?

    Ja ne vjerujem da će krenuti na policiju bez obzira na stepen rastrojstva u kojem se nalazi a za koje je dobbrim dijelom zaslužna ta ista policija. Stanivuković je stajao pored Dodika koji mu je izbio telefon. Bar se tako na snimku vidi, uostalo zar je zabranjeno stajati pored Dodika.

    To što je neko prenoćio pored MUP-a nije razlog za bilo kakvu tvrdnju.

    Ne znam da li su mu otkazali punomoć mada sam i ranije bio mišljenja da su dometi njihovog rada ograničeni jer tamo gdje je država potencijalno umiješana kao što tvrdi otac, rezultati su neizvjesni i većinom lošim ishodom po oštećenog a to je otac.
    Isto ovo što najavljuje Davor za 5. oktobar radio je i Dodik s onim skupom prije 2 godine.

    Što se Željke tiče, ako ssmatra da joj povrijedjen ugled i čast, neka podnese tužbu.

  2. Sve je to mozda tako ali zaboravili su na nekoliko cinjenica. Sinoc su izdajnicki mediji pozivali na okupljanje, neki otvoreno, neki izokola. Koliko sam primijetio niko se nije okupio, osim par organizovanih grupa koji rade sa zadatkom (bravo Banja Luka). Od ovih sto bucu po internetu nema nista, samo jedna noc na hladnom ili pendrek po ledjima bio bi dovoljan da kazu jebes ovo. Uglavnom, samo sprijeciti organizovane dolaske iz pederacije a ove ignorisati i nema problema.
   P.S
   Iskreno se nadam da ce slucaj biti rijesen sto prije

  3. „Није случајно Давор Драгичевић пријетио полицајцима да му не смију прићи и да ће он узети правду у своје руке.“ Zar mislis Simo P. kokosko da istu tezinu imaju rijeci Davida Dragicevica na Trgu Krajine i rijeci D. Lukaca izrecene javno na sjednici N. Skupstine Republike Srpske? Ako tako mislis, onda si ti svakako politicki diletant.

  1. Први који је на овом порталу написао реченицу “Правда за Давида“ био сам ја.

   Сваки мој будући коментар је био опомињујући, ни једном ријечју нисам увриједио Давора, али јесам оне који са њим манипилишу.

   Показивао сам разумјевање за његове вербалне нападе, али сам га и опомињао да не смије дозволити да буде оружје у рукама манипуланата.

   Поздравио сам и долазак адвокатског тима.

   Коментар је написан 22. априла 2018. у 17:20 часова у овом линку ( http://frontal.rs/opet-tajni-planovi-i-planirani-haosi-na-meti-protest-pravda-za-davida/ )

   Тек толико да се зна јер очекујем бијесне коментаре из телалука и балилука.

 4. Jasno je da se Davor pogubio. U jednoj recenici kaze da su protesti mirni i dostojanstveni, da ce takvi i biti, a onda nastavlja sa prijetnjama lovom, besom, urusavanjem ustavnog poretka, ultimatumima, vrijedjanjem… Ocigledno se bori izmedju dva koncepta. Jedni ga usmjeravaju ka dostojanstvu, drugi ka destrukciji. U bunilu u kom se nalazi ne moze pacenik to sve procesuirati, djeluje stihijski i sve sto je cuo i zapamtio stavi u jednu recenicu. Podlegao je i svjetlima pozornice, kao i finansijskim efektima. Pitam se hoce li Sukalo ici s njim u lov?

 5. „Ne budu li uhapšeni svi koji su učestvovali u organizovanom ubistvu Davida Dragičevića, Davor Dragičević i grupa ‘Pravda za Davida’ uzimaju pravdu u svoje ruke i krećemo u lov na zločince i ubice“, stvrdio je jutros Dragičević.“

  Због овога ја питам шта ће се десити кадам се ово спроведе у дјело?
  Посао полицајца ће бити да спријече да се то деси. Давор ће им прићи, они се неће склонити са пута и ето белаја.
  Ко ће сносити посљедице?

  “On i jedan broj građana se od sinoć nalaze ispred zgrade banjalučke policije, gdje su došli nakon verbalnog napada na trgu, zbog kojeg je jedna osoba privedena.
  Dragičević je ustvrdio „da je to bila namještena provokacija policije“.“

  Зашто би полицији било то у интересу?
  Опет се поставља питање мотива.

  ““Nismo ugrozili nijednog pripadnika MUPRS-a, niti njihovu zgradu, u kojoj je moje dijete ubijeno 23. marta“, ustvrdio je Dragičević.“

  Ово је нови моменат јер се може помислити да је Давид убијен у овој згради.

  Шта бездушници раде са човјеком!?
  Какве му информације пласирају?!

  http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragicevic-imaju-rok-do-25-septembra-nakon-toga-mi-uzimamo-pravdu-u-ruke/180920019

 6. Искрено ово што пише Симо о Лаврову,Прилепину је обична брљотина и спиновање малих СДС мозгова.
  Чињеница је да пет полицајаца синоћ у Бањалуци брани баби пролаз а жена се креће уз помоћ оних колица са четири точкића што користе људи за рехабилитацију.
  Чак и да Лавров дође у Бањалуку док све институције раде на заштити убица и налогодавца убиства Давида Драгичевића Лавров је ту да искаже подршку Русије убилачком режиму.
  Може и у Сарајево комотно,и тамо су исти, исти систем вриједности који његује и шири Русија Владимира Путина.
  Бојим се да је Давор насјео на планирану провокацију, дошао је сам мечки на рупу одакле вири 2000 аутоматских пушака купљених за убијање народа односно одржавање континента “ стабилности“ и “ благостања“.

  1. Е мој Млађане,

   велике државе штите своје грађане.

   Тако су у Србији говорили за браћу Битићи да су небитни, кад оно ….

   1. Сви ми тражимо да се убице ухапсе.

    Већ рекох, када би се са сигурношћу знао мотив убиства, много лакше би се просуђивало о ономе што Давор прича.

    Овако је тешко…

  1. Psihijatrijski bolesnici su i Doveli Davora, u ovakvo stanje. I ne bio svakakav, i ne bio rastrojen, dočekati da mu ubiju dijete usred grada, i štititi ubice, , u zemlji za koju se borio. Očita diskriminacija. Jednom psihičkom bolesniku sve na raspolaganju, od helikotera do zvjezdanih staza kupljenim opljačkanim parama, drugog , koji je u takvo stanje dospio u nedobog ikome, neprebolu kada su mu mučki ubili dijete , proglašavaju izdajnikom, luđakom, rušiocem Srpske…
   Hajde da izađemo iz ovoga pakla, da počnemo normalno živjeti, pobijte i Davora i sve one na trgu. Napravite od Davidovog trga Tienanmin.
   Prije Davidovog stradanja, je li nam bilo bolje? Nije! Šta onda? Šta nam je činiti?

   Njemu je pomoć da se uhapse ubice koje su pod zaštitom režima, pa da može mirno da ode svom djetetu na groblje.

   Saznade li se nakon deceniju i po od ubistva Milana Vukelića ko ga je ubio, i ko su nalogodavci ubistva? Sazna li se ko je bio suvozač Čađin zbog kojega se nije otkrila istina o ubistvu Nikole Đurovića?
   Država koja neće, ili ne može da obezbijedi vladavinu prava i zakona, nije zaslužila ni da postoji.

  2. ali covjek je sada psihijatrijski bolesnik. Treba mu pomoci.

   Ali covjek je sada bolesnik.Kljucna recenica.Kakva ignorancija ljudskosti.

   P….. ti materina bolesna.Zasto je postao bolestan?

   Idi bre pravi pitu i valjaj kitu.Gora si od ovog polupedera.

   Bil i ti uceravala?Zagondzija?

 7. Теорија завјере у духу „теорије и праксе социјалистичког самоуправљања по виђењу „доцента“. Иначе , тај „доцент“ је у круговима , којима је припадао прије рата , важио за обичног „друкера“ и био је у рангу кокошара. Бар су ми то тврдили његови другари из службе јер лично не познам човјека. Имао сам прилику (2000.г у Црној Гори) упознати његовог блиског рођака Ћеранића , бившег припадника „Легије странаца“ који је за овога „нашега“ громада од човјека. (О овом „другом“ и работама за које су га ангажовали неки други пут. Да не скрећем са теме.)
  Да се ми вратимо теорији. Овај доцент би морао знати (бар теоретски) да ови протести губе на енергији и да се њима , већ сада , може манипулисати са више страна и да као такви више нису искористиви за оно на чему он инсистира. У ствари и на жалост , ови протести ће вјеројатно проћи као и многи други или тачније као сви они заборављени (неки у трајању) из „парка“. Ово је за њих велики залогај јер су , као што сами тврде , велики новци у игри а тада много јачи играчи чувају ове наше играче који за ове јаче играју као лутке на жици.
  Много је теорија и много је завјера али и многи завјереници заврше неславно јер их се увијек велики тј. јачи играчи отарасе као непријатне свједоке. Када? То је питање одлуке (а некад и хира) јаких играча.

  1. Tacno gospodine RASPUCHIN. „Docent“ nema koga da nije izdao i cinkario – svoje drugove sa fakulteta, Radovana Karadzica, Biljanu Plavsic, branio je svoj „doktorat“ na istu temu na vise privatnih fakulteta u Republici Srpskoj i i Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dakle, plagirao je sam sebe jednom istom „doktorskom“ disertacijom. Vidi komentare citalaca na linku:

   https://www.vaseljenska.com/vesti-dana/dodik-u-paranoji-od-gubitka-vlasti/

   1. Koliko li je Milorad Dodik naplatio svoje ucesce u „petooktobarskoj revoluciji“ , odnosno svrgavanju Slobodana Milosevica?

    Одговори
    Igor 02/09/2018 at 11:38
    4 0
    „…Postovi drugih čitalaca o Dodikovom obavještajnom „savjetniku“ svjedoče da, sve što je radio ovaj neskriveni američki spijun P. Ćeranić, je bilo u skladu sa Dodikovim aktivnostima i naređenjima.

    O tome govori i knjiga novinara britanskog Skaj njuza Tima Maršala „Igra senki: Petooktobarska smena vlasti u Srbiji“.

    Autor piše: „Amerika, Britanija i Nemačka potrošile su više od 60 miliona dolara na finansiranje opozicije… Bi-Bi-Si je omogućavao prenos programa Radija B92 na veću razdaljinu, a nemački Dojče vele je pomagao najmanje jednim opozicionim novinama tako što je plaćao papir i štampu.“

    U jednom od retkih intervjua koje je dao povodom objavljivanja ove senzacionalne knjige, novinar Skaj njuza je rekao:

    „Događajima koji su se odigrali 5. oktobra 2000. prethodila je velika priprema. Niko od milion ljudi koji su tog dana bili u Beogradu nije se, tek tako, probudio i došao na ideju da ode u prestonicu i spali zgradu parlamenta. To je moralo da bude dobro organizovano. U seoskoj kafani u Laktašima, u Republici Srpskoj, održan je 4. oktobra sastanak britanskih obaveštajaca, službenika CIA i predstavnika vojne obaveštajne službe Jugoslavije. Britanci su, kao zaštitu, poveli ekipu specijalaca iz SAS-a. Na tom poslednjem sastanku trebalo je doneti konačne odluke o onome šta će se dešavati sledećeg dana. Ljudi iz vojne obaveštajne službe jasno su rekli: „Čak i ako Milošević pozove vojsku da izađe na ulice, Vrhovna komanda neće poslušati.“

    Na pitanje odakle mu podatak da je Zapad potrošio 60 miliona dolara na organizaciju 5. oktobra, Tim Maršal je bio izričit:

    „To nije nikakva tajna, dovoljno je videti dokumenta američkog Kongresa… A ja mislim da vi u Srbiji sami možete tom novcu da uđete u trag.“

    Jedan od bliskih operativnih saradnika pokojnog premijera Zorana Đinđića svedoči da su nekoliko puta pokušavali da uđu u trag novcu utrošenom u pripremi 5. oktobra. I uspeli su da dešifruju puteve koji su „doneli“ 40 miliona dolara. Onih dvadesetak se rasulo negde po Beogradu…Nesporna uloga inostranih tajnih službi u organizovanju pučeva u Jugoslaviji. Svetske sile režirale i platile dva najveća prevrata u modernoj srpskoj istoriji. Detaljnije se može pogledati na slijedećem linku:

    https://www.intermagazin.rs/svima-je-jasno-ko-stoji-iza-5-oktobra/

    SVIMA JE JASNO ko stoji iza 5. OKTOBRA
    9 oktobra 2017
    inShareSave

    Nesporna uloga inostranih tajnih službi u organizovanju pučeva u Jugoslaviji. Svetske sile režirale i platile dva najveća prevrata u modernoj srpskoj istoriji.

    Značajna dešavanja u istoriji jednog naroda, vrlo često, neophodno je nanovo procenjivati i ocenjivati. Pogotovu ako se posledice tih događaja osete tek mnogo, mnogo godina kasnije. Takav je slučaj i sa 27. martom 1941, a po svemu sudeći, i 5. oktobrom 2000. godine. Ispravno sagledavanje istorijske uloge pojedinih velikih događaja biće zapravo zalog i za ispravne ocene gotovo svih glavnih tokova nacionalne istorije.

    O prvom martovskom događaju od pre 76 godina napisano je nekoliko desetina knjiga, što u zemlji, što u dijaspori, koje su izuzetno protivrečne. Jednu grupu autora činili su pučisti i njihovi simpatizeri, koji su branili svoju ulogu i relativizovali posledice. Podršku im je zdušno pružala komunistička vlast. Neke je, kao generala Simovića, nagradila penzijom i bezbednim povratkom u Jugoslaviju. Drugu grupu su činili članovi oborene vlade, koji su, iako malobrojniji, uporno pokušavali da dokažu ispravnost svojih kapitalnih odluka. U trećoj grupi bili su zvanični jugoslovenski istoričari i publicisti, koji su glorifikovali ulogu Komunističke partije Jugoslavije u dešavanjima oko 27. marta.

    Zbivanja u srpskoj prestonici 59 godina kasnije, 5.oktobra 2000, nažalost su mnogo siromašnije zabeležena. Delimično zbog nedovoljne istorijske distance, a mnogo više iz interesa i kukavičluka, dobro umotanog u divljenje, i nekritičkog hvalospeva živim akterima.

    Pojavu knjiga novinara britanskog Skaj njuza Tima Maršala „Igra senki: Petooktobarska smena vlasti u Srbiji“, Milana St. Protića, istoričara i funkcionera DOS-a, „Lica i naličja – Izneverena revolucija“, i Miodraga Mileta Isakova „PraDOS“ uglavnom je dočekalo – ćutanje.

    Izostale su otvorenije političke analize, naročito Maršalovih tvrdnji, a na njih se gotovo niko nije osvrnuo. Prema ovom svedočenju, pokazalo se da su zapadne sile, odnosno njihove tajne službe, pripremile, izvele, pa čak i platile prevrat kojim je srpska opozicija smenila Slobodana Miloševića i njegov režim. Jedina poruka knjige Tima Maršala jeste: „Srbijo, pogledaj sebi u oči i budi iskrena!“

    Neposredno posle 5. oktobra, Miroslav Svirčević, iz Balkanološkog instituta SANU, u britanskim arhivama je došao do seta nepoznatih dokumenata o 27. martu koja bacaju sasvim drugačije svetlo na ovaj značajan istorijski događaj.

    Samo na prvi pogled ova dva otkrića u srpskoj javnosti nemaju nikave uzajamne veze. Naprotiv, ona potvrđuju smelu tezu o povezanosti događanja 27. marta 1941. i 5. oktobra 2000. godine.

    Srbi su ponovo pronašli svoju dušu, uzviknuo je ser Vinston Čerčil 27. marta negde oko podneva, kada mu je poslanik Kempbel javio da je puč u Beogradu definitivno uspeo. To ushićenje Srbima neće dugo trajati. Već krajem te iste godine Siton Votson, britanski profesor univerziteta, reći će nešto drugo: „Mi smo ulazak Jugoslavije u rat platili pola miliona funti, pa ne dugujemo Srbima ništa!“

    Nešto docnije oglasiće se i Vilijem Donovan, američki general, obaveštajac, otac Centralne obaveštajne agencije (CIA), čovek koji će se janura 1941. godine naći u Beogradu i upoznati ključne pučiste: „Srbi se ne mogu pozivati na 27. mart 1941. godine, jer smo mi tu revoluciju kupili.“

    A tri dana pre puča, u Beograd je stigao šifrovani telegram: „Stav kneza-namesnika pokazuje takvo beznadno osećanje nerealnosti da se od njega ništa ne može očekivati. Imate puno ovlašćenje za bilo koju meru koju smatrate da je ispravno da preduzmete da biste pomogli promenu vlade ili režima, čak i putem državnog udara.“

    Telegram, pod broj 4, Džordža Tejlora, specijalnog agenta koga je lično Čerčil krajem 1940. poslao u Beograd, za nas je najinteresantniji: „Otkako sam preuzeo SOE u Jugoslaviji potrošili smo najmanje 100.000 funti sterlinga… Mislim da smo dobili dobru protivvrednost za uloženi novac!“

    Agenti su isplaćivali saradnike po Beogradu, od novina do političkih stranaka. Dokumenta koja je pronašao Miroslav Svirčević kažu: Zemljoradnička stranka dobijala je 5.000 funti mesečno, neke dnevne novine, poput „Pravde“, imale su 150.000 dinara mesečno, a neke druge uzimale su apanažu u naturi, odnosno u olovu, bez koga je bio nezamisliv štamparski slog. Na listi su bili i Samostalna demokratska stranka Svetozara Pribićevića, kojoj su takođe isplaćivane značajne sume, a jedan od lidera, Srđan Budisavljević, bio je i član Vlade. Na spisku se nalazilo i Udruženje starih ratnika, kao i Seljačka stranka Dragoljuba Jovanovića. Dva engleska izvora spominju da su funte odlazile i na račun Srpskog kulturnog kluba Slobodana Jovanovića i Dragiše Vasića.

    Motiv Britanaca da režiraju ove događaje najbolje ilustruje Čerčilov savremenik, vojni istoričar Lidl Hart, koji je napisao: „Čerčil je postao veliki samo zato što je umeo da za život jednog Engleza žrtvuje čitave narode“, što je, inače, crvena nit britanske spoljne politike.

    Pripreme za ono što se dogodilo 5. oktobra trajale su mesecima. Još krajem 1999. godine počeli su sve učestaliji kontakti srpske opozicije sa državnicima ključnih svetskih sila i operativcima njihovih službi. Ako danas i nije moguće otkriti sve pojedinosti, određeni zaključci se ipak mogu izvući. Suština svih tih sastanaka bila je ista – Slobodan Milošević mora da ode sa vlasti.

    U NATO bazi u Berlinu pada dogovor da se primeni princip Filipa Makedonskog, koji je govorio da i najutvrđeniji grad može da osvoji samo sa jednim magarcem natovarenim zlatom. Srpskoj opoziciji je poslata poruka: Pare naše – posao vaš!

    Velike sume novca godinama su ulazile u Srbiju. Prva šuškanja su počela kada su pojedini aktivisti drugog ešelona DOS-a naglo počeli da troše neubičajeno velike iznose. Već 26. novembra 2000. godine u „Njujork tajmsu“ je objavljeno da nema preciznih podataka o tome koliko je tačno novca uloženo u svrgavanje Miloševića.

    Američka agencija za međunarodni razvoj je tvrdila da je oko 25 miliona dolara uloženo samo 2000. godine. Nekoliko stotina hiljada dolara je dato direktno „Otporu“ za propagandni materijal – majice, bedževe i slično, rekao je Donald L. Prisli, pomoćnik upravnika ove agencije. Lideri „Otpora“ su kasnije priznali da su dobijali mnogo „tajnih dolara“, ali tu temu nisu hteli da komentarišu u Vašingtonu.

    Jedan od zvaničnika Međunarodnog republikanskog instituta, američke nevladine organizacija, Danijel Kalingart rekao je da se sa liderima „Otpora“ sastao sedam-deset puta u Mađarskoj i Crnoj Gori, počev od oktobra 1999. godine.

    – Deo od 1,8 miliona dolara, koliko je Institut prošle godine potrošio u Srbiji, direktno je dat „Otporu“ – rekao je tada Kalingart.

    „Otpor“ više nije bio obična studentska organizacija već dobro podmazana mašina, podržana sa nekoliko miliona dolara iz Amerike, pisao je „Njujork tajms“.

    A onda se pojavila knjiga Tima Maršala „Igra senki: Petooktobarska smena vlasti u Srbiji“. Autor piše: „Amerika, Britanija i Nemačka potrošile su više od 60 miliona dolara na finansiranje opozicije… Bi-Bi-Si je omogućavao prenos programa Radija B92 na veću razdaljinu, a nemački Dojče vele je pomagao najmanje jednim opozicionim novinama tako što je plaćao papir i štampu.“

    U jednom od retkih intervjua koje je dao povodom objavljivanja ove senzacionalne knjige, novinar Skaj njuza je rekao:

    „Događajima koji su se odigrali 5. oktobra 2000. prethodila je velika priprema. Niko od milion ljudi koji su tog dana bili u Beogradu nije se, tek tako, probudio i došao na ideju da ode u prestonicu i spali zgradu parlamenta. To je moralo da bude dobro organizovano. U seoskoj kafani u Laktašima, u Republici Srpskoj, održan je 4. oktobra sastanak britanskih obaveštajaca, službenika CIA i predstavnika vojne obaveštajne službe Jugoslavije. Britanci su, kao zaštitu, poveli ekipu specijalaca iz SAS-a. Na tom poslednjem sastanku trebalo je doneti konačne odluke o onome šta će se dešavati sledećeg dana. Ljudi iz vojne obaveštajne službe jasno su rekli: „Čak i ako Milošević pozove vojsku da izađe na ulice, Vrhovna komanda neće poslušati.“

    Na pitanje odakle mu podatak da je Zapad potrošio 60 miliona dolara na organizaciju 5. oktobra, Tim Maršal je bio izričit:

    „To nije nikakva tajna, dovoljno je videti dokumenta američkog Kongresa… A ja mislim da vi u Srbiji sami možete tom novcu da uđete u trag.“

    Jedan od bliskih operativnih saradnika pokojnog premijera Zorana Đinđića svedoči da su nekoliko puta pokušavali da uđu u trag novcu utrošenom u pripremi 5. oktobra. I uspeli su da dešifruju puteve koji su „doneli“ 40 miliona dolara. Onih dvadesetak se rasulo negde po Beogradu…“

 8. Симо,
  Није ту потребна велика памет да се сабере два и два.
  Мотив је видљив из свемира, имаш град,имаш драму и имаш институције које заташкавају годинама све и саучествују у мјери у којој је потребно.
  Зајебали се једноставно, убили са позиције силе, монтажа није прошла, Давор се заинатио а нико неће да буде жртвован јер ваља 40 година на робију.
  Све је отишло предалеко.
  Вјероватно се годинама убијало,монтирали прича пролазила.
  Како се расталити и раскусурати када су сви годинама пили из исте чаше и свако свакога има у шаци.
  А да ради наша Америка, ради,имају другачије планове.
  Како год да се заврши, Република Српска доживјеће велику трауму.
  Што вас не убије, неће вас ојачати него обогаљити да тухињате даље са својим јадом.
  Не заборави СДС као катализатор сваког колективног зла и несреће српског народа.

 9. Malo pazljivije sam pregledao snimke, preslusao izjave, odgledao priloge iscitao clanke u vezi ovih dogadjaj. Definitivno, sinoc je planirano nasilje i sve je usmjeravano ka tome, da je dosla kriticna masa to bi se i desilo. Organizatori su ocekivali barem 1000 ljudi da ostvare naum. U svom zanosu mislili su da ce skupiti. Na srecu nisu i nece u Banjaluci.
  Ima li kakvih informacija o ovom liku iz Brckog? Ko ga je poslao? Ne vjerujem da je vlast 2 dana prije dolaska Lavrova.
  Uglavnom ovo sinoc je bio veliki fijasko. Samo sprijeciti organizovane dolaske u BL i ne bi trebalo biti vecih problema. Narkomane ignorisati, ako bas pretjeraju dobro ispendreciti.
  Zalio sam Davora kao oca, nakon odgledanih snimaka zakljucio sam da se radi o jednom idiotu, kojeg ne treba zaliti nego dobro ispendreciti.

  1. Шта ће Ђорђе, вјероватно су му живци тотално попустили.
   Баш јуче чујем причу како је после “ дневника 2″ РТРС изашао човјек и на дворишту прича сам са собом. Када су га питали шта је, каже води разговор са Вукотом.
   Много је пропагандном озрачених зомбија, Ђорђу ваљда била откључана капија.
   Већ ме страх шта ће бити ако резултат избора буде der Untergang.

   https://youtu.be/U7AGbgzfXis

  2. Sram te bilo

   piše: Slobodan Vasković

   Sud je odredio jednomjesečni pritvor Alenu Kukiću, kojeg Tužilaštvo tereti za manipulisanje fajlovima sa objekta MK, u ulici Velibora Janjetovića Janje, u kojoj se nalazi kuća Đorđa Rađena.

   Istovremeno, advokat Kukića Dragan Stupar tereti inspektore iz Uprave za organizovani kriminal da njegovom klijentu pokušavaju „napakovati slučaj“ i da su oni zahtijevali od Rađena i Kukića da izuzimaju video nadzore.

   Pažljivo pročitajte dokumente u njima su imena inspektora i način na koji su radili na rješavanju Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

 10. Samo da i ovo rijesimo.G Prilepin ni u sopstvenoj drzavi nije bas pozeljan.Pero bi to rado prikazao kao animozitet prema braci Rusima.

  Da bude pitanje,jeste li za Ruse ili niste.Providno,djetinjasto.Naravno g Lavrov je predstavnik sv. sile.Moze mu se..Prilepin je samo…ime samo kaze priljepak.

 11. Za kraj.Nako cisto da se ne zaboravi moj uradak:

  Godine kao strijela lete,
  Iz usta izroda nema svete.
  Sebi grabe, nama bljuju lažu…
  Kako da se preživi ne kažu.
  Sve lijepo brzo je propalo,
  Da bog*da im ono dole otpalo
  Taki okol isli,u glavi im misli
  jao meni,nismo vise vlasti,aj
  ko ce nas sad s slasti,primiti
  vaki obrezani ,hadumi,bite(molim)
  Uradicemo sve za malo k…kinte

 12. Davor Stijena Covjek od cije velicine i snage strepe satrapi koji su vukodlacili godinama ziveci od krvi naroda i uzivali gledajuci kako taj narod propada u bijedi u koju su ga survali.
  Zakotrljala se Stijena ne dajuci satrapima minute sna lomeci i drobeci pred sobom sve njihove lazi,, zlocine, neljudskosti kojima su unistili jednu zemlju i ljude u njoj.

  Ogromne su razmjere, razaranja svega zivog i nezivog , rodjenog i zbog satrapa nikada rodjenog, a sve zbog njihovih vila i bazena, pogleda iz helikopterskih visina, i bezbroj drugih prizemnih neljudskosti gradjenih od ljudi , njihovog znoja i krvi, njihove muke i suza. Sve to po bozjim zakonima mora da se srusi, Niskost koja stremi visinama kojima ne pripada stropostava se kao Ikar i nestaje.
  Mnogo je propatila moja zemlja i ljudi u njoj od Nemani i Ala Ljudozdera. Ali, Stijena se zakotrljala…

 13. Из случају убиства покојног Давида некако су се формирала, грубо речено, два супротна стајалишта, избистрила су се два супротстављена (и политичка, и друштвена, и етичка, и суштинска) наратива у РС-у (и шире).

  По једном наративу – оном који ријетко кад заборавља да најприје куртоазно и како ред захтијева изрази своју тугу и саучешће за трагичну смрту младића – Републику Српску не чини примарно њен народ и грађани, односно појединци који чине народ, попут несретног Давида или Давора, дакле појединци због којих и постоји држава и власт, због којих постоје институције као сервис таквим појединцима како би им олакшавале живот, институције чији једини и примарни смисао и сврха постојања и јесте да буду на узслузи грађанима попут Давида и Давора. За ову групу људи, за оне који овако размишљају и дијеле заједничке политичке вриједности, Републику Српску примарно и суштински чине институције, попут Полиције или Тужилаштва, а не народ, не појединци који чине народ. Зато та група стоји на стајалишту да треба бранити државу/власт/институције од друштва/народа/грађана, предност има држава над друштвом, институције над грађанима.

  Други наратив тврди нешто суштински супротно: институције у демократским државама и друштвима с демократском традицијом постоје само и примарно због добробити грађана, сваког грађанина појединачно, а не постоје због самих себе, сврха институција (рецимо Полиције, Тужилаштва и сл) нису оне саме себи него бити на услузи грађанима. Сврха институција је да штити своје грађане, да им помаже, да им олакшава. Сврха институција није да отежава својим грађанима, да их убија, да заташкава злочин над њима у којима су те институције или директно учествовале или су, посредно, заташкавале злочин. Дакле саме институције државе нису битније од грађана, а поготово не људи који су на челу тих институција које злоупотребљавају.

  Онај први наратив изједначава људе на функцијама власти, људе који су на челу државних институција, са самом државом: Додик = Република Српска, Лукач = Полиција, итд. У одбрани тих и таквих појединаца они виде одбрану и саме државе и државних институција.

  Други наратив сматра да државу не чине примарно њене институције (а поготово не појединци из власти) него народ који је изградио и увијек може изградити те институције, док институције никада не могу изградити народ. Зато ову групу су људи, грађани и појединци оно што чини саму државу: убијени Давид = убијена Република Српска, унесрећени отац Давор = унесрећена РС, итд. Ова група изједначава грађане и појединце с државом, и безосјећајно и мучко убијање и уништавање грађана види као уништавање државе.

  Прва група људи сматра како је највећа штета у томе што је несрећни отац допустио да буде само инструмент у рукама одређених сила које желе да нанесу штету Републици Срспкој (читај: Додику, Лукачу, итд.), инструмнет сила које манипулишу с њим и његовом трагедијом.

  Хипотетички велим: да сам ја на мјесту Давора Драгичевића, и да ми је син убијен, и да знам или имам сазнања да су у то убиство умијешане институције државе, било које државе на свијету – било директно и непосредно, било индиректно и са заташкавањем – ја бих се свјесно понудио било коме, рецимо оперативцима америчких или британских обавјештајних структура који имају свој властити интерес да развале одређене структуре, ко би ми помогао у томе, ко би ми чувао леђа колико било и помогао на било који начин, да их сјебем за вјеке вјекова, колико год то могу, да им се сјеме затре. Дакле не да не бих био „изманипулисан и инструментализиран од стране СзП-а, ИСИЛ-а, МИ6 и осталих непријатеља Српске, ћирилице и српског народа“, него бих сам, лично и персонално, тражио такве да ме изманипулишу, сам бих се понудио да ме искористе јер јебеш више мој живот након што ми та држава, која је требала штитити мене и моје дијете, убије сина. Па ако је спремна убити једног или прикривати убиство, спремна је убити било којег појединца од народа. Онда је то држава-убица, држава-саучесник у убиству.

  Зато сви који тврде да „разумију бол оца којем је дијете убијено“ нека, исто тако, покушају схватити и одлучност истог оца да разјебе колико год то могне све оне који су било како били укључени у то убиство, јер јебеш државу и институције државе ако убијају или учествују у убиствима својих грађана због којих би требало да постоје.

 14. “Iako je bilo predviđeno da ruskog ministra inostranih poslova na sarajevskom aerodromu dočeka šef diplomatije BiH Igor Crnadak do toga nije došlo jer je Lavrov zbog kasnog dolaska u Sarajevo insistirao da ne bude tog dočeka.“

  ЦРНАДАК: “Кад стижеш да знам?
  ЛАВРОВ: “Још не знам. Изглед да су ми у авион увалили неки керозин из бродске рафинерије.“
  ЦРНАДАК: “Видиш. Говорио сам ја теби какав је Миле. Ипак ћу ја тебе сачекати, нема везе што ћеш каснити.“
  ЛАВРОВ: “Немој, инсистирам да не чекаш. Не можеш ти због Милине грешке да сутра будеш неиспаван па да РТРС каже да си мамуран јер не можеш да пијеш са нама Русима.“
  ЦРНАДАК:“У реду Сергеј, видимо се сутра.“
  ЦРНАДАК (обраћа се свом возачу):“Пожури мајмуне, ове плакате морамо доставити у Шековиће у току ноћи. Ријешио сам се овог досадног Руса. Јес’видио како се води дипломатија.“
  ЛАВРОВ (обраћа се свом пилоту): “Јес’ видио левата?! Овај ни први основне из дипломатије није завршио. Не зна шта на дипломатском језику значи кад се инсистира да те неко не дочека.“

  http://www.rtvbn.com/3922737/ministar-lavrov-stigao-u-sarajevo

 15. Upravo, Osmane Dj., tako i ja razmisljam…
  Ne mogu od tuge da gledam Davora, divim se njegovoj nadcovjecanskoj borbi sa zvijerima koje su mu ubile dijete. Otsjekli mu krila, a leti kao soko, svjestan da ne moze vise pomoci svom Davidu, ali moze drugoj djeci. Njegov let iznad Kukavicijeg Gnijezda je let za pravdu, istinu i slobodu…

 16. Приједор, Џамин, Осман,

  што ми се нешто активно јутрос. Тако ми понедјељком, како ви суботом. Ипак нерадни дан напуни батерије.

 17. “Zanimljivo je da u radu sastanka prisustvuju samo ministri Lavrov i Crnadak bez saradnika i prevodilaca.“

  Баш занимљиво. По дипломатским првилима овакви састанци без присуства трећих лица се дешавају само када некоме треба извући уши.

 18. Од Давидовог убиства, преко протеста на Тргу Краијине и станице милиције, шуш-муш и Симо П. преселио зајебанцију на Лаврова и Црнатка. Аферим.

 19. Мој Боже , колико небулоза човјек може прочитати. Због чега је одложена посјета Лаврова БиХ и Р. српској? Ко се с ким састао у четири ока и да ли је неко некоме вукао уши у Сарајеву? Да ли ће некоме и у Б.Л. бити вучене уши? И још много питања.
  Одлагањем посјете је упућена порука свима. То је требало бити јасно бар онима који знају малчице више од пуког читања и рачунања до 100. Само идиот може тврдити да Русија без икаквих граница подржава „великог бају“ и његово лупетање и да је поменути равноправни саговорник у тим разговорима. (Да , да не заборавим , ово је и индиректна порука Вучићу али он је друга тема). Сам Лавров а и комплетан политички врх Русије се „убише“ од разговора и преговора како би обезбједили савезништво са Турском и Ираном (чије су службе од највећег утицаја у БиХ) а нађе се „велики баја“ да им то минира причом о трећем ентитету? Имам осјећај да ће још некоме бити извучене уши. Могло би се о овоме много. Ови из СзП бар не таласају и не сметају иако су се и они заиграли као „баја“ причом о томе коме Лавров долази у посјету. Званично , дошао је у посјету БиХ а посјетити ће и Р. Српску и то не због Иванића и Црнатка а посебно не због баласта Додика.

 20. Nebuloze nebuloznih…
  trava, drvo, planina…rijeka, nebo…
  Ovaj, onaj, i onaj tamo…
  juče , jutros, noćas,…subota, ponedeljak…
  Moler se razumije u molerska pravila, sudija u pravila sudijska, pileći mozgovi u diplomatska pravila…. Hahahahahahaaaaaa

 21. “Kako BN TV saznaje, Crnadak je prenio Lavrovu molbu grupe “Pravda za Davida” da ih večeras posjeti na Trg Krajine i podrži zahtjev za istinu i pravdu.
  „Crnadak je upoznao ministra Lavrova da se radi o događaju koji je potresao Republiku Srpsku, ali i region i izazvao veliku medijsku pažnju, ali je takođe naveo da je svjestan da je teško izvodljivo da ministar Lavrov večeras bude na Trgu Krajine jer ovu aktivnost domaćini u Banjaluci vjerovatno neće uvrstiti u protokol“, rekao je izvor iz MIP-a BiH.“

  Домаћини неће уврстити?!

  А читаво вријеме се хвали да је он домаћин Лаврову.

  http://www.rtvbn.com/3922783/lavrov-upoznat-o-slucaju-david

 22. Raduje me sto je tvBN najgledanija tv.
  Bravo BN tv, hvala ti si u na putu istine, pravde i slobode sa svojim narodom.
  Nazalost, javni servis je pod okupacijom, ali, svaki okuupator, kad-tad podvije rep.

  Pravda za Davida, pravda za sve.

 23. Симо П. Ороз 21. септембра 2018. у 10:30
  Приједор, Џамин, Осман,

  што ми се нешто активно јутрос. Тако ми понедјељком, како ви суботом. Ипак нерадни дан напуни батерије.

  Mi petkom ne radimo(dzuma jbg).
  Nego kako kod vas,placaju li se prekovremeni?Ova moja dvojica opasno zapeli za dodatak pa prekovremeni,minuli,a bogami i m zinula guzica i na dodatak na tezak posao.Nemere se izdrzati.

  Kod Vas?

  1. Dzasmine, Simo radi za petoricu, ne zna za odmor – ako je uopste sisao sa planine. Uskoro ce zima, a medjedi se spremaju za zimski san. Sto Simo.ba uradi do snijega, pardon oktobarskih opstih izbora u BiH, uradio je. Valjda ce i priroda nesto uraditi, sve se mijenja…

 24. Pola godine skrivanna istine o Davidovom ubistvu. Mislile su Ubice da ce rUtinski sakriti negovo Ubistvo kao Vukelicevo, kao Nikolino, kao…., kao…. kao….., ali DivJunak Davor rece: Stanite Ubice, ljudozderi, djecozderi, srbozderi, srpskozderi Dosta !

  Pravda za Davida je pravda za sve nas, za Srpsku.
  Prada, Sloboda!

  1. Лојане,

   око убиства се пичело коло одмотавати. Даће Бог оа ће се сазнати истина, а теби и сличнима остаје да тугујете јер вам операција изазивања хаоса у БЛ није успјела.

   А били сте тако близу.

   Правда и истина за Давида!!!

 25. Haos je u BL i u Srpskoj je od onog časa kada je na presto dovezen HaosMajstor, kada poče paliti, pljačkati, ubijati, rastjerivati., zaduživati narod, Ustašijade promovisati… Nekoliko godina na ovom mjestu sam upozoravao šta nas čeka, nažalost, bi gore nego što su i najveće slutnje govorile. Što ne ubiše bijedom, protjeraše, ko digne glavu , dobije metalnu palicu po njoj, vukelićizuju ga, ili proradi Crkvena.
  Da , ja sam platio ing elektronike da pobriše sa kamera Davidovo ubistvo, ja sam bio Čadjin suvozač kada je ubijen Nikola, ja sam platio ćutologa da pokuša ubiti Vladu…. , ja sam rekao policajcima da baceDavidove gaće…
  Haos odgovara režimu , provocira i izaziva narod, ali DivJunak Davor nam krči puteve slobode koje osvetljava AnđeoDavid.
  Pravda za Davida- pravda za SVE.

  1. @prijedor
   23. септембра 2018. у 16:10
   Haos majstora je dovela Olbrajtova. Sve je tacno sto je rekao M. Ivanic u intervjuu RTVBN –
   „… Komentarišući skoro svakodnevne optužbe Dodika na njegov račun, Ivanić je rekao da nema potrebe da se brani, jer je suština potpuno obrnuta i Dodik je taj koji treba da odgovori na pitanja koja su bila suprotna interesu Republike Srpske.

   „A to su: – Ko je prodao najsvetije dokumente o građi jasenovačkih žrtava ako nije on? Ko se zalaže za treći entitet i načinjanje Republike Srpske, ako ne on. Ko je jedini od srpskih političara rekao da nam ne treba Kosovo i odrekao se Srba na Kosovu ako nije on. Ko je ugasio platni promet sa Srbijom i izbacio dinar sa prostora Republike Srpske ako nije on. Ko je uveo blokadu Srbiji tokom bombardovanja NATO-a ako nije on…, kazao je Ivanić, dodajući da je mnogo stvari na koje on (Dodik) treba da odgovori.

   „Ono što sam radio u Sarajevu nastaviću da radim, a to je da na drugačiji način branim interese Republike Srpske i sa ponosom mogu reći da za ove četiri godine ni jedna nadležnost nije dignuta na nivo BiH, a da je ostvareno nekoliko političkih pobjeda, a najvažnije smatramo odbacivanje tužbe protiv Srbije i to je moj rezultat, a ne Dodikov“, kazao je Ivanić…“

 26. U Trebinju Dodik prijeti. Izgleda da mu se dijagnoza i bolest ima trend progresije. Budjenje ce takodje biti veoma stresno za njega, jer nije predvivio izlaznu strategiju ako rezultati izbora budu suprotni od njegovih ocekivanja. Treba da se pazi od srcanog ili mozdanog udara!

  1. Предвидио је он добро.
   Зато му планирање излазне стратегије дође као губљење времена.

   Него, пустите ви Давора из заробљеништва.

   Знамо да имате у плану извршити још један удар на МУП.
   Први план вам је пропао.

   Ако мој пријатељ дозволи па објавим онај снимак, на њему ће се моћи чути да је ту ноћ планирано да полети авион из Гетеборга за Бањалуку. На снимку се чује како до тог тренутка још није био напуњен па се чекало.

   Такође се на том снимку може чути да је кренуо велики број аутобуса из Минхена.

   5. октобра ће Бањалука бити нападнута.

   Ми то знамо и чекамо…

   А знају и они који то требају да знају.

   Знамо и ко то финансира и ко организује и одакле долазе аутобуси и који превозници су већ за тај дан изнајмили аутобусе.
   Све знамо.

   Ако има ико да је пријатељ Давору нека нађе начина да га исчупа из канџи оних који га желе злоупотријебити тај дан и који га и данас злоупотребљавају.

   Надам се да је његов адвокатски тим свјестан да им се клијент налази у заробљеништву.

   Још није касно да се губитници на предстојећим изборима дозову памети.

   1. Симо, јесу ли ове инфо о аутобусима, авионима, нападу на Бањалуку…пристигле.од савјетника ћур гуза? 😀

   2. Која болесна прича,из Гетеборга ће пилетјети и моја баба Ружа Софреновић од 90 година. Ако треба режимским манијацима да упишем и адресу бабе да им конструкција буде увјерљивија.
    Адвентствег, Кортадела.
    Имате информације из прве руке!
    Фуј сподобе.

   3. Млађане,

    на другом посту су линкована два видеа. Први код мене не ради, други је онај који сам ја гледао у директном преносу. На том видеу се може из уста сниматеља из те групе чути о тим авионима и аутобусима.

    Јс сам само препричао шта сам тада чуо.

    Поново сам погледао првих 20-ак минута тог видеа и ту се може чути оно што сам тврдио за Радовановића.

    Ако лаже коза не лаже рог.

    Вечерас ћу прегледати видео поново до краја.
    Погледај и ти па јави да ли сам нешто слагао у опису видеа.

   4. Ха ха ха! Пјетлићу.ба, исто сте параноисали и пред скуп 7. јула. Страх је све јачи, је л’?

    Укуцајте на гуглу „Аleksandar Gluvic Ujedinjena srpska“, па ће се већ на првој страници наћи Стевандићев твит како тај сниматељ уводи младе људе у УС и обучава их. Ја не вјерујем да би Стевандић на Додика авионима из Гетеборга. Једино ако Амери преко Јовице руше Додика. 😉

   5. Фурунџија,

    на видеу се све чује и све види.

    Пусти људе нека га погледају па нека кажу да ли сам нешто измислио.

   6. Хе хе! Орошчић.ба изгубио компас као и његов турбо фолк идол. Хоће рећи да Стевандићев човјек руши Додика.

    Мада има пилећи мозак, бистар је наш Орошчић.ба. Кад се СНСД растури, добар дио чланства ће прелетјети у УС. То одговара и Ђокићу и Павићу. Док једном не смркне, другом не сване. Мени се свакако потпредсједник те странке правдао јесени 2016. да нису за Додика, већ да ће га рушити с Радојичићем.
    Па и ви сте, Рајко, писали да је зрео за пензију. Сви једва чекамо, изгледа.

   7. @Орошчић.ба

    Господин Маринко Драгишић, иначе мени врло драг човјек, народни онако. Сретох га пред локалне изборе, сједи у башти кафића у Обилићеву. И питам га шта то би, откуд уз Додика. И човјек ми рече тако. Ја вјерујем да је он искрен човјек. Без обзира на политичке разлике, срдачни смо кад се сретнемо. Мало су се у СДС-у огријешили о њега, и не само о њега, а то је прави народни човјек, и то га одведе да буде уз власт коју не воли. Виша сила! Надам се да ће ипак за Вукоту гласати, јер је и Вукота поштен момак.

 27. Иначе, и Игор са младим људима, и ви Рајко, имате моју подршку да пошаљете Додика у пензију. Лоше је да појединац има такву моћ. Губи компсс, често има испаде, ба онако кретенске. А сад је још и Лукач постао силан и опасан.

  1. Svaki snimak jasno pokazuje da je ova sharada postala borba protiv vlasti i ustavnog poretka, i to prljava, na rubu zakona. Da je tako jasno pokazuje i podjeljenost naroda, koji su za opoziciju podrzavaju, koji su za vlast negiraju. Uglavnom, od trazene pravde jedino su ostale floskule „ko je ubio Davida“ i „pravda za Davida i svu nasu djecu“, sve ostalo je usmjereno ka drugim ciljevima. I te floskule prilikom njihovog arlaukanja djeluju tako neiskreno.
   Borba u pocetku je bila opravdana i dala je rezultate. Sada je to postalo sve tako ljigavo a pomalo i opasno. Ukaljao je svoje dostojanstvo ali i dostojanstvo pokojnog sina.

 28. Тачка, чак и да то јесте тако како ви кажете Давор и Правда за Давида имају право на отпор.
  Пат позиција сигурно неће дуго трајати, хоботница, злочиначке институције морају бити смрвљене.
  Чак и да избори покажу да љубитеља злочина и убијања туђе дјеце има више од обесправљеног народа сигуран сам да ће се борба наставити.
  Битно је да се Америка заинтересовала, Давор и Правда за Давида су сигурни побједници.

  1. “ злочиначке институције морају бити смрвљене“
   S ovim si sve rekao. Jasno je da i ti iz nekih svojih razloga ocekujes a mozda i aktivno ucestvujes u mrvljenju institucija. Tvoja podrska grupi PzD ima najmanje veze sa samim Davidom. To i jeste glavni problem, sto je vecina a sada i sam otac usmjeren ka mrvljenju a ne pravdi i pokojniku.

  2. 30000 ljudi je poginulo za te institucije! Ako se nekome ne svidjaju ljudi koji u njima sjede prilika je za koji dan da se mijenjaju. Ne mogu neki Mladeni, Davori , Vaskovici, Buke i ostali bilmezi rusiti institucije uz izgovor jednog nerijesenog ubistva, koje se uzgred rjesava (sto i advokati potvrdise).

   1. 30000 ljudi je poginulo za te institucije , kažeš. Ginulli su, ali na za ove ovakve institUcije.. Zapravo , sada ni ne postoje, pojeli su ih pakleni DevetokrUgaši. Inače, da postoje uhvatili bi ubice Vukelićeve, Nikoline, Davidove… bile bi tamo gdje je ubicama mjesto. Mogu i Vaskovići, i Mladeni , i Buke i ostali bilmezi, kako kažeš , i moraju otvoriti narodu oči…. poslije toliko ubistava, granatiranja, batinanja. Uostalom, i predsjednik je nekidan pozvao direktore i potkazivače da daju otkaz svima koji ne glasaju za režim…. Dati otkaz je pucanje, ubistvo radnika i njegove porodice, bez posla nema života. Šta će veći argument od ovoga da institucije ne postoje.
    Pa, za tebe je Davor bilmez? Nemoj se ti bilmeziti nego da pokažeš kako se nebilmezi onaj kojem ubiju dijete…

    Podrška svim „bilmezima“ i hvala im što u teškim danima na putu do slobode i pravde stadoše uz svoj narod, a ne uz okUpatore….

 29. Нико није нигдје кренуо са грађевинским машинама да руши институције. Ако се већ жели тврдити да неко нешта руши онда се може рећи да се жели рушити режим. Неко ко тврди да је за ову републику животе дало 30.000 бораца (додао бих овоме и све инвалиде као и све оне демобилисане борце који су незапослени и живе у бједи) а том тезом брани дезертера и ратног профитера , другарицу преводитељицу (и дида Пејину „намицатељицу знања“) и читаву булументу сличних којима су се окружили је малчице небулозно. Поновити ћу коментар на „Случај пријетње у Требињу“ а радозналима ћу радо додати и детаље :

  „Додик се као разумије у фазоне „Надреалиста“ па да би се користио сличнима? За разлику од многих , Додика сам први пут у животу видио почетком деведесетих , када је „пословао“ у „лијепој њиној“. Можда је то било и ’89.? Ипак , давно је то било па се треба сјетити али био је исти овакав кркан и битанга тј. није нити најмање промјенио држање и понашање. Једино је сав набрекао , највише главуџа. Ако човјек не промјени држање и понашање толике године а у врху је политике државе-ентитета то само говори који је калибар кркана. Није он мени био занимљив али показали ми га његови „U“ДБА-ши. Вјеројатно су и они знали о каквој се битанги ради? Тада нам је био занимљивији његов ментор (у лоповлуку а касније ће се показати и издаји , иако се већ и тада дало наговјестити) Боро Микелић. О њиховом лоповлуку ће се тек причати али и о њиховом учешћу у пљачки РСК као и издаји исте.
  Неко помену и Инцка? А шта је друго тај тип него још један из гомиле полутана који , читаво вријеме , чува Додика и овај режим „Ј“U“ПОЛ“-а.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *