Због неажурности суда Умићевић поднио оставку на мјесто предсједника Рукометног савеза Српске

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић поднио је данас оставку на ову функцију из, како је навео, моралних и принципијелних разлога.

уторак, октобар 16, 2018 / 15:16

Он је прије неколико дана најавио подношење оставке уколико до понедјељка, 15. октобра, надлежни не ријеше питање вишемјесечне жалбе на избор њега као предсједника овог савеза.

Умичевић у саопштењу подсјећа да је за предсједника Рукометног савеза изабран 16. јуна у Добоју, али да до данас није обављена примопредаја дужности, јер постоји жалба на рјешење Основног суда у Бањалуци којим је именован као овлаштено лице за представљање и заступање Рукометног савеза.

„Жалба још стоји у ладици, јер Окружни суд чека повратницу жалбене стране, а коју је неко сакрио и тиме опструише рад Савеза. Та повратница, као и одлука суда, може да траје годинама. У међувремену, банка је блокирала рачун Рукометног савеза на којем има 20.000 КМ, а рачуни које треба платити пристижу. До сада сам дао неколико хиљада КМ за плате и за судске трошкове и регистрације“, навео је Умичевић.

Он је о својој одлуци обавијестио Управни одбор, предсједника Скупштине и Надзорни одбор Рукометног савеза, те поручио да је веома задовољан сарадњом са Управним одбором „чији су чланови људи који живе за рукомет“.

„Заједно са Управним одбором смо успјели у оваквим условима покренути прву и другу лигу Републике Српске, промијенити комесаре, кренути у израду новог статута, вратити судијске организације под контролу Рукометног савеза Српске, а суспендовали смо и подручни савез Бањалука због нерада и самовоље. Успио сам са представницима из Рукометног савеза БиХ деблокирати стање, изабрати ново руководство, укинути санкције европске рукометне организације и покренути лигу БиХ“, додао је Умичевић.

Умичевић напомиње да је радио волонтерски, али да је због свега наведеног одлучио да поднесе оставку на мјесто предсједника Рукометног савеза Републике Српске, као и потпредсједника Рукометног савеза БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *