Заз у Новом Саду, са новинарима проговорила о свему

Француска пјевачица Заз, рођена под именом Изабел Жефроа, која је у рекордном року путем друштвених мрежа доживјела глобалну популарност, наступиће вечерас на Петроварадинској тврђави у Новом Саду. "Концерт ће бити мјешавина пјесама које публика зна са албума, али биће ту и рока, џеза, свинга. Припремили смо прави музички микс који ћемо започети пјесмом ‘Ле пасант’ […]

среда, 24 августа, 2011 / 10:11

Француска пјевачица Заз, рођена под именом Изабел Жефроа, која је у рекордном року путем друштвених мрежа доживјела глобалну популарност, наступиће вечерас на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

"Концерт ће бити мјешавина пјесама које публика зна са албума, али биће ту и рока, џеза, свинга. Припремили смо прави музички микс који ћемо започети пјесмом ‘Ле пасант’ (Пролазници)", рекла је Изабел, додавши да ће трајање концерта зависити у првом реду од расположења публике.

Коментаришући текст пјесме "Је веуx" која говори о одрицању од материјалног, пјевачица је рекла да пјесма не говори о томе да је новац нешто лоше, већ га треба гледати као неопходно средство за преживљавање.

"Нисам ја писала текст ове пјесме. Радим посао који волим и тако зарађујем за живот. То је сјајно, али оно што је драгоцјено јесте искуство које стичем и људи које упознајем. Новац ми није циљ".

Изабел је открила да је јој је на почетку каријере мотивација за озбиљније бављење музиком била да заради новац због свог веома лошег егзистенцијалног стања и живота на улици.

"У Паризу су они који пјевају радо прихваћени на улици и тако добијају прилику да свој таленат и радост пјевања подијеле са пролазницима, али и да зараде. Била сам без новца, то ме довело на улицу, али сам људима дала све из срца и сада ми се то враћа", рекла је Заз.

Она је додала да је изненађена пријемом на који албум "Заз" наилази широм Европе, па и у Србији, те да би вољела да пита своје обожаваоце шта је то што им се свиђа у њеној музици.

"Затечена сам овом популарношћу. Моја музика одражава моју потребу да изразим своје унутрашње стање и надам се да публика то осети", казала је Жефроа.

Концерт Заз одржаће се у оквиру манифестације Међународне недеље хорског пјевања Кантат Нови Сад а као предгрупе наступиће и неколико домаћих бендова.

Три неафирмисана бенда Јанг Свинг Секстет из Суботице, сКСпиритус мОвенс из Београда и Шесто чуло из Сремске Митровице, потом Јеунс из Новог Сада, а након Заз на бину ће изаћи и суботички бенд Гyас.

Наступи на Петроварадинској тврђави почињу у 20 часова, а улазнице ће моћи да се купе и на улазу по цени од 1.590 динара.