Завршени Дани Јапана у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА – Презентацијом садржаја јапанске културе, дегустацијом традиционалног јапанског јела "суши" и пића "саке", у бањолучком Музичком павиљону синоћ је завршена манифестација "Дани Јапана". Посјетиоци су осим упознавања о јапанској култури, могли и да испишу поруке подршке грађанима Јапана поводом катастрофалног земљотреса и цунамија на умјетнички аранжираном папиру "оригамију", које ће бити постане у […]

среда, 23 марта, 2011 / 09:25

БАЊА ЛУКА – Презентацијом садржаја јапанске културе, дегустацијом традиционалног јапанског јела "суши" и пића "саке", у бањолучком Музичком павиљону синоћ је завршена манифестација "Дани Јапана".

Посјетиоци су осим упознавања о јапанској култури, могли и да испишу поруке подршке грађанима Јапана поводом катастрофалног земљотреса и цунамија на умјетнички аранжираном папиру "оригамију", које ће бити постане у Јапан.

Аташе за културу у Амбасади Јапана у БиХ Тамаки Усуда изразила је захвалност грађанима БиХ на подршци у тешкој ситуацији проузрокованој катастрофом у тој земљи.

Овом приликом јапанској Амбасади је из Народног позоришта на поклон уручен плакат са срцем у знак подршке грађанима Јапана у ситуацији проузрокованој недавним катастрофалним земљотресом.

Организатор манифестације је Удружење "Џаика Алумни БиХ", које су формирали полазници курсева и стипендисти Владе Јапана и Јапанске агенције за међународну сарадњу.

Потпредсједница Удружења Дуња Пејић рекла је да су "Дани Јапана" редовна активност ове организације, која није у вези са тренутном ситуацијом у Јапану, те да је због тога планирано да се она откаже.

"Добили смо подршку од Амбасаде у Сарајеву да наставимо са нашим активностима што говори у прилог чињеници да јапански народ не одустаје и да ће учинити све да ускоро нормализују живот", рекла је Пејић.

Грађани БиХ могу помоћи настрадалом становништву Јапана у земљотресу позивом на хуманитарне бројеве 1433 у М:тел мрежи, 090 291 032 у мрежи БХ Телекома и 092 890 830 мреже ХТ Мостар.Оставите одговор