Завршена обука за туристичке водиче, а и министарству би требало из правописа

Огромне плате за немјерљиво мањи посао људи у реалном сектору имају наши портпароли у Влади Српске. Овај ко је састављао ово саопштење није се потписао, али је зато дослиједно иза сваког датума пропустио да стави тачку, како прописује правопис Матице Српске.

понедељак, јун 18, 2018 / 16:39
Завршена је обука за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске, коју је Министарство трговине и туризма организовало у Бања Луци, у периоду од 4 јуна до 9 Јуна, и Требињу, у периоду од 12 јуна до 16 јуна ове године, у циљу припреме полазника за полагање испита за туристичког водича.
Након завршене обуке, Министарство ће у наредном периоду организовати и полагање испита за туристичког водича за све кандидате пријављене путем јавног конкурса, а према Правилнику о програму и начину полагања стручног испита за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске.
Обука је организована за полазнике који су се путем претходно расписаног јавног конкурса Министарства трговине и туризма пријавили за полагање испита за стицање звања туристичког водича за подручје Републике Српске. Обуку је чинила теоријска и практична настава, на којој су професори и предавачи упознали полазнике са темама о туристичком законодавству, заштити потрошача у туризму, уставном уређењу Републике Српске, културно-историјском наслијеђу Републике Српске, историји и туристичкој географији Републике Српске, те водичкој служби у туризму.
На основу јавног конкурса који је Министарство трговине и туризма провело у 2017 години, организовањем обука и полагања испита, у Републици Српској су 53 кандидата стекла звање туристичког водича.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *