03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Завршена филмска прича: Уцјењивачица фратра признала кривицу и добила годину дана затвора

Сашка Ковачевић из Модриче, коју медији часте епитетом "фатална" осуђена је у Основном суду у Добоју на годину дана затвора јер је порно снимцима уцјењивала фратра И. К.

петак, 5 јануара, 2018 / 13:59

Он је због ње прекршио целибат, а потом платио 250 000 КМ да снимци његовог секса са Даниром С. не процуре у јавност.

Пресуда је изречена након што се Сашка нагодила са Окружним јавним тужилаштвом у Добоју и потписала споразум о признању кривице. Суд је тај споразум прихватио и осудио је на годину дана затвора због кривичних дјела уцјена и неовлашћено фотографисање, односно снимање фратра у сексу са женом.

За порно уцјену оптужени су још и Сашкин момак Александар Васиљевић из Добоја, те Мило Јоксимовић из Модриче, којима суђење још није почело. Поред уцјене Васиљевић се оптужницом терети и за лажно представљање, јер се у појединим контактима са И. К. представљао као инспектор СИПА. Јоксимовић је оптужен за учешће у неовлашћеном снимању фратра, као и крађи два ручна сата, флаше "јегера” и 50 КМ из фратрове жупне куће.

Секс афера, која је потресла Католичку цркву у БиХ, откривена је средином августа прошле године у оквиру акције "Стероид” када су уцењивачи и ухапшени. У оптужници се наводи да је фратар уцењиван са два снимка, на којима се види у сексу са женом која је идентификована као Данира С. Оба снимка су настала 2015. године.

У првом случају фратра је намамила Сашка, која му је годинама изјављивала љубав. Говорила му је да жели секс с њим и након што су се састали у жупној кући у Градачцу пили су алкохол и фратар је поклекао и пристао на секс. Сашка га је везала лисицама и преко главе му ставила фантомку, под изговором да се стиди да је види голу. Имао је секс са женом, али то није била Сашка већ Данира С. док је Сашка све снимала.

Три мјесеца касније поново је снимљен у сексу са женом и од тада је почео да плаћа оптуженима за ћутњу. Када више није могао да издржи намете уцјењивача обратио се истражним органима па су Сашка и Васиљевић ухапшени након што им је фратар у означеним новчаницама платио 15 000 КМ.

Занимљиво је да је Ковачевићева била хапшена и у новенмбру, након што није хтјела да се врати у притвор. Она је претходно, 16. новембра, пуштена да се брани са слободе, као и њени саучесници Александар Васиљевић и Мило Јоксимовић, такође, оптужени за учешће у уцјени фратра која је износила 250 000 КМ. Свима су одређене мјере забране напуштања боравишта, али се тужилаштво жалило другостепеном суду, па је та одлука преиначена.

Сашку је послије 24-часовне потраге ухапсила Судска полиција Републике Српске, а налог је издао Окружни суд у Добоју. Васиљевић је одлуку мирно прихватио и сам се јавио у КПЗ Добој, док се Сашка дала у бјекство, па је издат налог за њено хапшење.