Завршен Кочићев збор: Награде за Давидовића, Илића, змијањски вез

Представом „Са планине и испод планине“ и додјелом признања Завичајног друштва „Змијање“ свечано је затворен 50. јубиларни Кочићев збор. Признања Завичајног друштва "Змијање" додијељена су просвјетној радници у пензији која је змијањским везом "извезла" три своје књиге о Змијању и његовој културној баштини Грозди Регодић, бившем градоначелнику Бање Луке Драгољубу Давидовићу и предсједнику Извршног одбора […]

понедељак, 31 августа, 2015 / 08:17

Представом „Са планине и испод планине“ и додјелом признања Завичајног друштва „Змијање“ свечано је затворен 50. јубиларни Кочићев збор.

Признања Завичајног друштва "Змијање" додијељена су просвјетној радници у пензији која је змијањским везом "извезла" три своје књиге о Змијању и његовој културној баштини Грозди Регодић, бившем градоначелнику Бање Луке Драгољубу Давидовићу и предсједнику Извршног одбора Завичајног друштва "Змијање" Драгутину Илићу.

Плакете су синоћ додијељене свим досадашњим предсједницима организационих одбора Кочићевог збора, односно предсједницима Владе који су били на челу организационог одбора – Милораду Додику, Жељки Цвијановић и Александру Џомбићу, које су овом приликом примили њихови изасланици.

Осим 24 плакете, додијељене су и 23 захвалнице институцијама, између осталих Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске, Представништву Републике Српске у Београду, Удружењу књижевника Србије, као и комуналним службама које су помогле у одржавању збора.

Централну свечаност у Стричићима јуче су обиљежили парастос Петру Кочићу, полагање вијенаца погинулим борцима у одбрамбено–отаџбинском рату, уручивање Кочићеве награде и награде "Змијањче", културно-умјетнички програм "Петар Кочић међу Змијањцима", надметање у народним спортовима, борба бикова за награду "Јаблан" и уручивање признања спортистима. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *