Заветници нас чувају по Београду, таман као Косово

Српски сабор "Заветници" одржаће сутра конференцију у Кнез Михаиловој улици у Београду, чиме ће започети активности у оквиру кампање "Сачувајмо Републику Српску". Грађани ће том приликом моћи да дају подршку прогласу "Сачувајмо Републику Српску" и тако покажу солидарност са српским народом који се суочава са покушајима западних центара моћи и централистичких власти у Сарајеву да […]

четвртак, 7 јануара, 2016 / 11:35

Српски сабор "Заветници" одржаће сутра конференцију у Кнез Михаиловој улици у Београду, чиме ће започети активности у оквиру кампање "Сачувајмо Републику Српску".

Грађани ће том приликом моћи да дају подршку прогласу "Сачувајмо Републику Српску" и тако покажу солидарност са српским народом који се суочава са покушајима западних центара моћи и централистичких власти у Сарајеву да укину Српску, пониште Дејтонски мировни споразум и спроведу насилну унитаризацију БиХ, саопштио је Српски сабор "Заветници".

"Заветници" подсјећају да је Република Српска основана 9. јануара 1992. године као израз вјековне тежње српског народа да очува своју државност, те да је управо у данима када слави 24 године постојања, на Сабору одговорност да покаже да је Србија уз Републику Српску.

"У тренуцима када руководство Републике Српске улаже огромне напоре у одбрани њеног уставноправног поретка и стабилизацији политичких прилика, неопходно је да пружимо подршку нашем народу који је сам подигао и бранио Републику Српску", истиче се у саопштењу.