Затворена посљедња фабрика писаћих машина

Посљедња фабрика за производњу писаћих машина, индијска фабрика „Годреј енд Бојс“ затворила је и свој посљедњи погон за производњу у Мумбају, док се у земљи ова машина још употребљава у државној администрацији. Писаћа машина је изум који је постао саставни дио канцеларијске опреме због своје практичности и који је увео праву револуцију у пословне системе. […]

уторак, април 26, 2011 / 17:33

Посљедња фабрика за производњу писаћих машина, индијска фабрика „Годреј енд Бојс“ затворила је и свој посљедњи погон за производњу у Мумбају, док се у земљи ова машина још употребљава у државној администрацији.

Писаћа машина је изум који је постао саставни дио канцеларијске опреме због своје практичности и који је увео праву револуцију у пословне системе.

Прва је направљена 1855. године а због недостатка потражње индијска фабрика је затворила своје погоне, преноси Дејли мејл.

"Више не добијамо поруџбине. Од 2000. године рачунари су почели да доминирају. Сви произвођачи су обуставили производњу писаћих машина осим нас. До 2009. године производили смо 10.000 до 12.000 машина годишње. Сада је дошло вријеме да и ми одустанемо", изјавио је генерални директор компаније Милинд Дакл.

Индијска фабрика "Годреџ енд Бојси" је произвела посљедњих 200 машина за арапско тржиште и оне чекају купце.

Ова фирма је пословала од 1950. године. Почетком 1990-их продавала је око 50.00 машина годишње, али је прошле године продала тек 800 за годину дана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *