Затресло се тло у Бањој Луци

Нешто иза 11 часова у Бањој Луци се осјетио потрес, а епицентар је био у околини највећег града Српске, потврђено је у Хидромтеоролошком заводу РС. Земљотрес je имао јачину 2,4 степена по Рихтеру. Епицентар потреса регистрован је осам километара југоисточно од Бањалуке, а јачина у овој зони износила је три степена Меркалијеве скале. Сеизмолози супотврдили […]

понедељак, октобар 15, 2012 / 11:03

Нешто иза 11 часова у Бањој Луци се осјетио потрес, а епицентар је био у околини највећег града Српске, потврђено је у Хидромтеоролошком заводу РС.

Земљотрес je имао јачину 2,4 степена по Рихтеру.

Епицентар потреса регистрован је осам километара југоисточно од Бањалуке, а јачина у овој зони износила је три степена Меркалијеве скале.

Сеизмолози супотврдили да није било материјалне штете, јер оакви потреси не могу ни да је изазову, али становништво може да осјети подрхтавање тла.

Сеизмолошке станице ноћас у 01.39 часова, седам километара сјеверно од Шујице, регистровале су потрес јачине 2,5 степна по Рихтеру. Земљотрес овог интензитета не може изазвати штете на објектима, а становништво га може осјетити.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *