Застрашујући масакр у САД: У школи убијено најмање 27 особа

Најмање 27 особа, углавном дјеце, убијено је данас у оружаном нападу у основној школи у Њутауну, у америчкој држави Конектикат. Амерички медији јављају да међу жртвама има доста дјеце, а специјалне антитерористичке јединице у школском су дворишту. Према до сада доступним подацима, међу погинулима је између 14 и 18 дјеце. Напад су извршила најмање двојица […]

петак, децембар 14, 2012 / 19:34

Најмање 27 особа, углавном дјеце, убијено је данас у оружаном нападу у основној школи у Њутауну, у америчкој држави Конектикат.

Амерички медији јављају да међу жртвама има доста дјеце, а специјалне антитерористичке јединице у школском су дворишту. Према до сада доступним подацима, међу погинулима је између 14 и 18 дјеце.

Напад су извршила најмање двојица људи.

Полиција је потврдила да је међу жртвама и један од нападача. По свему судећи, други нападач је у бјекству.

Према непотврђеним извјештајима с лица догађаја, међу убијенима је и директорка школе Даун Хочспрунг и школски психолог, тврди родитељ који је свједочио дијелу напада.
ЦБС јавља да је нападач отац дјетета које је похађало школу.

Школу "Сенди Хук" похађају дјеца од пет до 10 година, пренио је Ројтерс.
На телевизијским снимцима виде се полицајци и амбулантна возила на лицу мјеста, као и родитељи који се окупљају око школе.

Њутаун има 27.000 становника и налази се 130 километара сјевероисточно од Њујорка.
Напади ове врсте нису ријетки у САД. У Орегону је у уторак наоружани нападач отворио ватру у тржном центру и убио двоје људи, а потом и себе.

Најсмртоноснији напад изведен је у јулу када је током приказивања филма "Бетмен" у биоскопу у Колораду нападач убио 12, а ранио 58 људи.0 КОМЕНТАРА

 1. Земља лудака..а иронија је да се ти лудаци намећу као једини владари Свијетом.
  Проливање крви ван територије УСА је за њих „успех и моћ“, а кад им се овако нешто деси у земљи, они то онда приписују „трагедији“ па уживајте мало у плодовима властитог насиља, гњиде америчке!

 2. Земља лудака..а иронија је да се ти лудаци намећу као једини владари Свијетом. Проливање крви ван територије Кине је за њих „успех и моћ“, а кад им се овако нешто деси у земљи, они то онда приписују „трагедији“ па уживајте мало у плодовима властитог насиља, гњиде кинеске! http://www.naslovi.net/2012-09-21/akter/kina-masakr-u-skoli/3881160

 3. Хехе..гњидо крајишка, па сачекај неку другу вијест, можда ти се и оствари, јбг до тада Кина нема анекс о ношењу оружја, а у осталом толико су ми одвратни да ме овакве вијести просто радују!:P

 4. Svako krivicno djelo je produkt raznih faktora prije svega bioloskih, psihickih i socijalnih. Ludaka ima svugdje pa i kod nas, ali kod nas i u evropi takvi dogadjaji su rijetki, ali u americi cesto dolazi do ovakvih zlocina, sto znaci da njihovo drustvo narocito pogoduje razvoju takvih kriminogenih licnosti.
  Prije svega to je njihov sistem vrijednosti gdje je bitan novac, koji je mjerilo vrijednosti jedne osobe, pa ako nemas novca nisi niko i nista, onda se to upari sa pricom da su u americi svi jednaki i imaju iste sanse a da su oni sami krivi ako ne dodju do vrha odnosno nemaju potrebne kvalitete.

 5. Злочиначке америчке државе су изграђене на тешком геноциду против домородачке популације, гдје су 50 милиона домицилног становништва једноставно побили и сеграгацијом свели на минималан број у концлогорима првим у свијету!

  Те исте злочиначке државе су бацале атомске бомбе на цивилне градове у Јапану.

  Те геноцидне гњиде и данас тероришу цио свијет, нико поред њих данас није безбједан, јер њихов злочиначки систем преживљава на пролијевању туђе крви.

  Сама та опсједнутост насиљем је заступљена и у њиховом друштву, америчке гњиде „воле“ оружје:

  http://www.e-novine.com/svet/svet-vesti/56422-Oruje-najtraeniji-boini-poklon-SAD.html

  Америчким гњидама треба испунити жеље, и дати им што више тог оружја да што више своје дјеце побију њиме, јер колико се сјећам те геноцидне гњиде никад нису жалили нашу дјецу коју су томахавцима убијали у својим крвавим мисијама, па зато ни трунке жалости немам кад њихова дјеца страдају, чак шта више волио бих да се то омасови тамо код њих!:P

  http://www.imdb.com/title/tt0109370/

  http://film.krstarica.com/c/filmovi/bowling-for-columbine/

  😛

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *