Зашто за Јањске отоке брину само стране фондације?

Било би корисно да неко не упропасти Јањске отоке, као што је учињено Бардачи, Сани, Угру и другим водотоцима Српске; али језик и правопис фондација које се тим баве је културолошки ка нашем језику, управо као и упропаштавачи наше природне средине. Због профита.

четвртак, 5 априла, 2018 / 18:26

Енглески и њемачки су домаћи језици и ријечи из њих се морају писати у оригиналним облицима. Не да нам се више од тога, рубрика Пресловљено је већ чувен, издвајамо масним словима само оно о чему причамо:

Културолошко самопонижење до Болл-и

Центар за животну средину и ЛИР Еволутион су у Бањалуци 3.-4. априла 2018. године одржали радионицу о оцјењивању стратешких процјена утицаја на животну средину планова и програма. Радионици је присуствовало петнаест учесника, који су успјешно примјенили методу оцјењивања и припреме коментара на извјештаје о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

Предавач Виктор Бјелић је подијелио своје знање и искуство са учесницима ове радионице, представницима удружења и институција. „Представници удружења и институција који су учествовали у овој вјежби наводе да су стекли нова знања те да су им искуства Центра за животну средину значајна за њихов будући рад. Циљ радионице је био повећати број појединаца из удружења и институција који на квалитетан и аналитичан начин могу дати аргументоване
коментаре и примједбе на стратешке процјене утицаја на животну средину планова и програма у Босни и Херцеговини“ – рекао је Виктор Бјелић, потпредсједник Центра за животну средину.

Стратешке процјене утицаја су обавезујуће за просторно-планску документацију, програме, стратегије и законе који могу имати утицај на животну средину и здравље људи. Као примјер за вјежбу је кориштен Нацрт извјештаја о стратешкој процјени на животну средину која је рађена за Нацрт зонинг плана подручја посебне намјене „Јањске отоке“ (по скраћеном поступку). Учесници су 4. априла, након радионице, имали прилику да посјете подручје Јањских отока те да се увјере у природне вриједности које ће свакако бити под утицајем овог просторно-планског документа и његове реализације.

Радионица је организована уз финансијску подршку Хеинрицх Болл фондације и Европске уније кроз пројекат Цо-Сеед.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *