Зашто Вучић избјегава Бању Луку на 9. јануар?

Већ годинама уназад, још од Томислава Николића, најдражи гост нам је за 9. јануар Ана Брнабић, Небојша Стефановић, Александар Вулин и сличан протоколарни ниво. Вучић, стиче се дојам, као предсједник нападно избјегава да престони град Српске посјети на дан Првомученика Стефана.

четвртак, 22 априла, 2021 / 14:37

И овај пут нас је посјетила Ана Брнабић коју Александар Вучић шаље као своју замјену од 2019. године, док се он сам није појавио 9. јануара у Бањој Луци од 2016. године, када је био премијер Србије.

Годину раније се десио скандал, да су и врховни командант Војске Србије и предсједница Владе Србије, изостали са прославе 9. јануара 2018. године. Претходне, 2017. године, делегацију из Србије је, као што је и ред, предводио Томислав Николић са мјеста предсједника.

То је био посљедњи пут да се пресједник Србије појављује 9. јануара у Бањој Луци, што је некако неугодно кореспондирало са некаквим одлукама пресмијешног и такозваног Уставног суда БиХ и заузимању 02.04.2017. те функције од стране Вучића.

Ове, 2021. године Ана се састала маскирана са Радованом Вишковићем, док се предсједник Србије Александар Вучић без маске сликао уз предсједницу Жељку Цвијановић и члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

На прес конференцији редосљед дискусије је био Пинк, Срна, готово.

Нико са мало мање ректално-режимским приступом стварности, није стигао питати предсједника Вучића зашто га за 9. јануар нисмо видјели још од 2016. године, а као предсједника Србије никада?

Остало је уписано да је примио награду из руку предсједника Скуштине града Бања Лука, који је СНСД-овац, а да је градоначелник из опозиционе ПДП дао другу награду. Коју је сам увео и човјеку који је снимио филм управо о Сестрама Гајић, по којим без јаснијег образложења награда носи име.

Толико је Вучић битан, да се отимају ко ће му уручити награду, мада у Бањој Луци нема моста као у Челинцу, школе на Палама или спортске дворане у Источном Сарајеву, које носе име Србија. Јер их је Србија и платила.

Да је Вучић отишао даље, Бањолучани су могли закључити и по томе што је хеликоптер престао непрестано да надлијеће ужи центар града. Још само билборди добродошлице остају да свједоче о томе да је предсједник највеће српске државне творевине био у Бањој Луци.

Надати се да ће за 9. јануар бар наставити слати честитке, а да их неће повлачити као квазипросрпски премијер Црне Горе, Здравко Кривокапић, који не повлачи честитке за "независност" нарко-НАТО парадржави коју су у крви направили САД и њени сателити, на подручју Косова и Метохије.

Уз питање: Хоћете ли доћи 9. јануара 2022. године у Бању Луку, Фронтал.РС специјално и паралелно поздравља долазак Александра Вучића, као несумњивог господара Србије, нашег јединог савезника на којег се Српска увијек може поуздати.