Зашто се Драган Лукач срео са Ноом Гал Гендлером (נועה גל גנדלר)?

Није баш најјасније шта је министар унутрашњих послова Српске радио са амбасадором Израела у БиХ, осим ако није продаја неке опреме у питању, што је већ традиционална једносмјерна сарадња. Оно што је јасно, јесте да његово име није довољно написати српским језиком, већ ту треба доћи и енглески облик у загради. Ми смо то погурали у наслову даље, са оригиналом у ивриту.

уторак, 20 априла, 2021 / 16:44

У саопштењу се у оригиналу каже:

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач састао се данас у Бањалуци са амбасадором Израела у БиХ Ноом Гал Гендлером (Noah Gal Gendler), са којим је разговарао о безбједносним изазовима као што су супротстављање тероризму и сајбер криминалитету, изразивши спремност на сарадњу и заједничко дјеловање у овим областима. (Не зна се ни шта до сада, ни како у будућности, а поесбно ништа конкретно, прим. Фронтал.РС)

Као један од глобалних проблема министар и амбасадор истакли су пандемију корона вируса. Они су размијенили мишљења и искуства о изазовима који су пандемијом стављени пред нормалне животне токове, али и рад безбједносног сектора.

Министар Лукач и амбасадор Гал Гендлер су се сложили да су односи двије земље добри и пријатељски (Израел признао Косово и Метохију за шиптарску земљу и учествовао на прослави етничког чишћења Срба из Хрватске, прим. Фронтал.РС), те да је сарадња интензивирана у протеклом периоду и да ће се наставити предузимати активности на њеном унапређењу.