Зашто је Вучићева прокси партија отишла код Иванића, а не код Додика?

Српски члан предсједништва Младен Иванић састао се са представницима Народног слободарског покрета из Новог Сада. Имајући у виду њихову политичку снагу вијест је крајње занимљива.

четвртак, 5 јула, 2018 / 20:01

НСП није значајна ни по броју освојених гласова, ни по учешћу у власти, али њени односи са СНС Александра Вучића су више него очигледни. За оне који не знају, НСП је заправо Трећа Србија која је промијенила име, а странка је настала као фракција Двери, који су у Новом Саду ушли у градску скуштину 2012. Упркос ставу Двери да су избори покрадени те да нема учешћа у власти, новосадски одбор је поджао СНС и сружио владавину ДС и ЛСВ.

Трећа Србија је директно помогла Додику у изборима  2014. организујући подизање споменика Стефану Немањи у Бањој Луци, без икакве претходне јавне расправе. Стога је занимљиво да прокси (посредничка) странка Александра Вучића сада долази на ноге Додиковом противнику на општим изборима.

Током састанка члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића и делегације Народног слободарског покрета /НСП/ из Србије речено је да је дужност и обавеза свих српских политичара јесте да унапређују Републику Српску и штите њене интересе у складу са Дејтонским мировним споразумом.

Културне везе

Саговорници су истакли значај добрих односа БиХ и Србије, посебно имајући у виду улогу Србије као државе гаранта Дејтонског мировног споразума, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Осим економских и инфраструктурних пројеката двије земље, посебно је наглашен значај културне и идентитетске политике, којом се најефикасније штити интерес српског народа.

Гости из Србије су Иванићу предочили свој политички пројекат, српски културни простор, који представља идеју да се за цио Балкан води јединствена политика у области културе, чиме би се сачувало цивилизацијско насљеђе српског народа.

Саговорници су оцијенили да је ово посебно важно, имајући у виду да се српска култура и цивилизацијско насљеђе са западне стране Дрине не налазе само на територији Републике Српске и да би било неодговорно занемарити све оно што је створено на укупној територији БиХ.

У делегацији Народног слободарског покрета, коју је предводио предсједник Мирослав Паровић, били су и генерални секретар Марко Теслић и предсједник Економског савјета Слободан Тешић.11 КОМЕНТАРА

 1. Шта рећи?!

  Говедарица скакуће по Ма]арској да га прими неко од Орбанових, Иванић прима ову политичку жгадију, све се надајући да ће са њима као истакнутим представнициma антиемигрантизма скинути етикету коју су зарадили служећи сећијашима у протекле 4 године.

  Вукота прије мјесец дана изјављује да је контрола миграната на Иван-седлу звецкање оружјем, а данас шпарта Мађарском и диже Орбана у небеса.
  Досљедно, нема шта…
  Штета што нико Орбану није јавио о каквом типу се ради и шта је причао прије мјесец дана.

  Мехтић тешким оптужбама, без и једног доказа, напада МУП РС, баш на исти дан када британске новине објављују да је ИСИЛ у посједу 500 минобацача произведених у БиХ. о томе, наравно, ћути!?
  Сасвим случајно…

  Сад постаје јасније зашто СДС и Мехтић нису ни ријеч проговорили о Бакирових “за не дај Боже“.

 2. Pa valjda je postalo svima jasno da Dodino vrijeme prolazi – uprkos bjespomucnoj SNSD propagandi o ugrozenosti koja sa manjim nijansama traje citavo vrijeme njegove vladavine….

 3. Пролази свачије, осим Иванићево.

  Фрајер са 7-8% гласачке подршке деценијама обавља највише политичке функције. Сад им је неко шапнуо да им ово са мигрантима не иде на руку и одједном Вукота освану у Мађарској, умјесто да промовише програм СДС-а, а Иванић прима ове профашисте и удбашка говна из СНП.

  И онда ви причате причу како нудите нова лица у политици, нове идеје и како нечије вријеме пролази…

  Вучић му је ове из СНП увалио да би муслимани чији су гласови прошли пут превагнули за Иванићеву побједу, бар остали неутрални.

  Само што то глупи телалук не разумије.

 4. И да скратим,

  СзП се запетљао као пиле у кучине.

 5. Шта је Симо, лоши ови посљедњи извјештаји о стању гласачког тијела, а ближе се избори ?
  Па тебе јадника упрегли и гоне ко Вола, видим сам и пишеш и одговараш. Али ако, ваљда ће ти платити прековремене сате ?

 6. Нема потребе да се расправљате, не овиси ништа од вас, нити од било којег појединца.

  На сону је спасоносни пројекат ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, понуђен од авангардних и неукаљаних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Осмишљен је од стране господина Николе Лазаревића, човјека који је читав живот радио, градио и државу бранио, док су други Српску издавали, привреду уништавали и борце понижавали.

  Значи ко не прихвати, свакако одлази.

 7. Опет сереш. Четири дана до јутрос нисам написао ни један коментар, а теби се чини да радим прековремено.

  Сигурно за то има разлога јер вас моји коментари скроз оголе, па вам се причињавам и кад ме нема.

 8. Опет сереш. Четири дана до јутрос нисам написао ни један коментар, а теби се чини да радим прековремено.

  Сигурно за то има разлога јер вас моји коментари скроз оголе, па вам се причињавам и кад ме нема.

 9. Четири дана до јутрос нисам написао ни један коментар, а теби се чини да радим прековремено.

  Naravno da nisi pisao komentare,ali jesi do kasna ostajao na sastancima.Potezi vlasti koji se budu u buduce desavali su tvoje ideje.Konacno si uspio da predsjednik poslusa tebe a ne ostale,jer je vidio da su grijesili u procjenama.Tebi je data sansa.

  sifra:Simo P(uzigaca) Oroz.

 10. Гости из Србије су Иванићу предочили свој политички пројекат, српски културни простор, који представља идеју да се за цио Балкан води јединствена политика у области културе, чиме би се сачувало цивилизацијско насљеђе српског народа.

 11. Жао ми је Јасмине што ниси могао окренути причу од поста који се тренутно највише коментарише.

  Паде ми на памет ово зато што си то у задње вријеме неколико пута урадио на важним темама, све као фол качећи се са Симом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *