Зарубежњефт у Српској – спремност на наставак инвестиција

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром енергетике и рударства Петром Ђокићем, разговарао је данас, у Бањалуци, са замјеником генералног директора компаније "Зарубежњефт" Игором Шћелкуновим.

среда, 18 августа, 2021 / 19:16

На састанку је разговарано о могућностима даљег инвестирања "Зарубежњефта" у Републици Српској, те изражен обостран интерес за даље унапређење међусобне сарадње.

Замјеник генералног директора компаније Игор Шћелкунов истакао је да је "Зарубежњефт" заинтересован да настави инвестирање у Републици Срспкој, посебно када је ријеч о гасификацији, ширењу продајне мреже, те улагању у различите пројекте из области обновљивих извора енергије.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да, у области енергетике, пословање "Зарубежњефта" значајно доприноси развоју Републике Српске, те да ће институције Републике Српске пружити сву расположиву подршку развојним пројектима ове компаније.

На данашњем састанку било је ријечи и о процесу вакцинације против вируса корона, која се успјешно спроводи међу запосленима у рафинеријама у Броду и Модричи, те међу радницима "Нестро петрола".