Зарада стиже: Туризам Српске министар нуди у Њемачкој

Било би некада занимљиво изграчунати колико коштају службена путовања и којекаква представљања наших државних службеника по свијету и са дипломатским пасошима, а колико се то, и да ли уопште, исплати?

петак, 9 марта, 2018 / 20:50

Као и премијеркино естрадно селфи путовање, ријетко и с муком можемо сазнати колико је коштало, али зато никада нико не упореди улагања за састанке, конвенције, лобирања, авиокарте итд, у односу шта се на крају реално и статистички може потврдити као зарада која је директно проистекла отуда. А то стратегисање вазда плате грађани Српске из свог џепа.

У овом случају смо убијеђени да то идуће године у ово доба неће пасти никоме на памет, а још сигурнији у то да број њемачких туриста у Српској (не рачунајући гастарбајтере) неће бити у стању да исплати трошкове боравка наше делегације на овом сајму.

Нисте знали: Нијемци луде за одмором у Српској

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и савјетник министра Александар Ђурић јуче су током другог дана посјете 52. Међународном сајму туризма у Берлину, у Њемачкој, разговарали са директором сајма Давидом Руецом и представницима туристичке привреде Њемачке.

Разговарано је о могућностима сарадње између двије земље, у погледу приближавања туристичких потенцијала Републике Српске њемачком тржишту. Министар Глухаковић је нагласио да туристи из Њемачке имају велико интересовање за дестинације у Српској, што показују и статистички параметри о већем броју долазака њемачких туриста у 2017. години у односу на претходну, те да је њемачко тржиште добра прилика за туризам Српске.

Поред тога, Глухаковић и Ђурић присуствовали су привредној манифестацији "Дунавски салон" која је шесту годину заредом одржана у оквиру Међународног сајма туризма у Берлину, а која има за циљ промоцију туристичких потенцијала земаља из Дунавске регије.

Учествујући у међународној панел дискусији на тему "Култура и туризам у реализацији Дунавске стратегије", савјетник министра Ђурић говорио је о важности културних артефаката које је неопходно повезати са туристичким сегментом, како би се добила одговарајућа туристичка понуда не само на нивоу једне земље, већ и на нивоу више земаља повезаних путем прекограничне сарадње. Панел је одржан у координацији амбасадора БиХ у Њемачкој Жељка Јањетовића, а учесници панела били су представници министарстава туризма Подунавских земаља.

Међународни сајам туризма у Берлину, на којем туристичку понуду Републике Српске представља Туристичка организација Републике Српске, трајаће до недјеље, 11. марта.Оставите одговор