Зар посланици немају имунитет: Ухапшена Зорка Андрић из НДП

МУП РС је ухапсио Зорку Андрић, народног посланика, због саобраћајног прекршаја, на шта се Народни демократски покрет Драгана Чавића огласио оштрим саопштењем које преносимо у цјелости.

среда, октобар 3, 2018 / 18:24

Умјесто убица и криминалаца МУП Српске хапси оне који су стварали Републику Српску због саобраћајних прекршаја.
Са запрепаштењем обавјештавамо јавност да је МУП РС ухапсио борца прве категорије, мајку, жену одликовану за храброст у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, народног посланика и кандидата за посланика у Парламентарној скупштини БиХ, госпођу Зорку Андрић због саобраћајног прекршаја.

Ухапшена је у присуству свог сина и са лисицама на рукама одведена је у притвор где се још увјек налази. Овакав сраман поступак Министарства унутрашњих послова, није запамћен у историји Републике Српске.

Имамо разлога да сумњамо да иза свега, као непосредан мотив, стоји јучерашње обраћање предсједника НДП-а Драгана Чавића, који је на врло јасан начин, лакрдију од прес конференције министра Лукача окарактерисао као циркус.

Овакава врста политичке одмазде својствена је начину на који министар Лукач, као високи функционер СНСД-а, води МУП задњих неколико година.

Ми се у коалицији НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА питамо да ли је ово још један покушај директно мјешања МУП-а у изборну кампању и када ће министар Лукач пронаћи одговорне за сва нерешена убиства међу којима је и ликвидација Давида Драгићевића.

Обавјештавамо га да се нисмо плашили таквих ни у рату па нећемо ни сада, госпођа Андрић, засигурно, има више ратног стажа у ВРС него министар МУП-а и инспиратори оваквог скандала.

Грађанима поручујемо да у што већем броју изађу на изборе, јер само побједом на изборима 7. октобра можемо почети рјешавати ове проблеме и спријечити самовољу врхушке Републике Српске.2 КОМЕНТАРА

 1. Када имамо овакве оптужбе ваља послушати стару латинску „Audiatur et altera pars“, а друга страна (https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Uhapsena-Zorka-Andric-poslanik-NDP-u-NS-RS/500808) каже;

  „Prilikom preduzimanja mjera i radnji na premještanju nepropisno parkiranog vozila od strane radnika Gradske uprave, Odsjeka za saobraćaj („pauk službe“) Z.A. je ometala i sprečavala izvršenje službene radnje i oglušila se na zakonito izdato naređenje te tom prilikom narušila javni red i mir i bezobzirnim ponašanjem i vrijeđanjem policijskih službenika, zbog čega je lišena slobode“, stoji u saopštenju PU Banjaluka.
  Iz PU Banjaluka su uz navođenje inicijala privedene naveli da je nakon uručenja prekršajnog naloga otpuštena iz službenih prostorija.

  Ако не лажу ови „лупежи“ из МУП-а, Зорка није ухапшена због саобраћајног прекршаја (погрешног паркирања), него зато што је спречавала полицијске службенике при томе их вријеђајући (можемо претпоставити каквим увредама).

  Е сад, једно питање за ове који тако страсно кмече уз дозу згражавања.
  Како би требала поступити полиција ако неко показује бахато понашање, те спречава полицијске службенике у свом послу уз додатак увреда?

  Наравно, „тешко“ је питање јер одговор зависи од чињенице да ли је тај бахати политичар „њијев“ или „наш“.

  Узгред, толико згражавање и негодовање ради ове „политичке одмазде“ (одмазда, одмазда, него шта), гдје је ухапшена одмах и пуштена, а на другој страни их нисмо чули (ни друге странке наравно) поводом хапшења и голготе кроз коју пролази Дане Лукајић.
  Но и то је прича о нама.

  1. Jedini koje mrzim vise od policije su bahati poslanici, ministri i ostali dodavaci, bilo iz opozicije ili pozicije

Оставите одговор