Запорошки фронт – Руси заузели четири мјеста

На запорошком правцу нагло је појачан интензитет непријатељстава. Оружане снаге Русије су отварале ватру у рејонима Времовке и Новопоља у ДНР и Олговском, Малиновку, Гуљајпољу, Зализничном, Гуљајпољском, Чаровном, Белогорју, Малаја Токмачка, Орехов, Мајехчеркаба , Нестерјану и Каменскоје у Запорошкој области .

петак, 20 јануара, 2023 / 12:04

Руска војска је покренула локалну офанзиву у области Орехов. Оружане снаге Украјине су напустиле четири насељена мјеста, која се налазе се под блиском ватреном контролом снага Руске Федерације.

Украјински извори у дијелу Запорожја под њиховом контролом говоре о 224 напада. Током контрабатеријске борбе уништене су хаубице Акација у рејону насеља Преображенка и Д-30 у атару насеља Орехов.

Током контраснајперске борбе и читавог низа активности елиминисан је непријатељски инструктор снајпериста највише класе. Користећи савремене западне снајперске системе, он се скоро никада није приближавао ближе од километра, увијек радећи са велике удаљености.

Оружане снаге Русије ослободиле су село Лобкове у Запорошкој области – објавило је Министарство одбране Русије. У области Камјанске (такође Запорошка област) уништен је хангар са опремом, а губици Оружаних снага Украјине према овом истом извору за посљедња 24 часа на овом правцу били су 90 људи.