Запаљена џамија у центру Јерусалима

Израелска полиција саопштила је да су непозната лица запалила џамију у центру Јерусалима. Портпарол полиције Мики Розенфелд рекао је да су на зидовима осванули и графити исписани на хебрејском језику, што наводи на закључак да су јеврејски екстремисти одговорни за напад, јавља новинска агенција АП. Израелска војска саопштила је да је запаљено и неколико возила […]

среда, децембар 14, 2011 / 10:33

Израелска полиција саопштила је да су непозната лица запалила џамију у центру Јерусалима.

Портпарол полиције Мики Розенфелд рекао је да су на зидовима осванули и графити исписани на хебрејском језику, што наводи на закључак да су јеврејски екстремисти одговорни за напад, јавља новинска агенција АП.

Израелска војска саопштила је да је запаљено и неколико возила и да су се графити појавили и у градовима Наблус и Калкилија на Западној обали.

Данашњи инциденти услиједили су дан након што су радикални Јевреји провалили у израелску војну базу на Западној обали и оштетили и запалили неколико возила, и ранили једног официра.

Растућа дрскост екстремиста изазвала је апеле за пооштреним мјерама, као и оптужбе да израелска влада није ефикасно дјеловала против екстремиста након двије године напада на џамије, и недавно, војне базе.Оставите одговор