“Заокруживањем“ цијена грађани плате додатних неколико милона КМ

САРАЈЕВО – Грађани БиХ годишње остају без неколико милиона КМ, јер је пракса свих трговинских радњи, као и свих телеком-оператера и електропривреда да заокружују рачуне на већу цифру. Секретар Удружења потрошача из Федерације БиХ Менсуд Лакота рекао је да, према анализама, један трговински центар заради око 2.000 КМ на основу заокруживања цијена, преноси хрватски "Вечерњи […]

среда, септембар 22, 2010 / 10:06

САРАЈЕВО – Грађани БиХ годишње остају без неколико милиона КМ, јер је пракса свих трговинских радњи, као и свих телеком-оператера и електропривреда да заокружују рачуне на већу цифру.

Секретар Удружења потрошача из Федерације БиХ Менсуд Лакота рекао је да, према анализама, један трговински центар заради око 2.000 КМ на основу заокруживања цијена, преноси хрватски "Вечерњи лист".

Он је позвао све надлежне институције у БиХ да се позабаве овим проблемом, јер потрошачи годишње губе велика новчана средства, која заврше ван граница БиХ.

Лакота је позвао на примјену закона којим се забрањује стављање цијена на производе – као што је 9,99 КМ и сличноОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *