Занети иде у пензију

Легендарни фудбалер миланског Интера, Аргентинац Хавијер Занети, на крају сезоне завршиће дугогодишњу успјешну каријеру, преносе италијански медији. Четрдесетогодишњи Занети, изузетно популаран међу навијачима због оданости клубу и пожртвоване, али коректне игре, симбол је неро-азура, чије боје брани још од 1995. када је стигао на Сан Сиро из Банфилда. "У Интеру су почеле припреме за опроштај […]

среда, 23 априла, 2014 / 08:15

Легендарни фудбалер миланског Интера, Аргентинац Хавијер Занети, на крају сезоне завршиће дугогодишњу успјешну каријеру, преносе италијански медији.

Четрдесетогодишњи Занети, изузетно популаран међу навијачима због оданости клубу и пожртвоване, али коректне игре, симбол је неро-азура, чије боје брани још од 1995. када је стигао на Сан Сиро из Банфилда.

"У Интеру су почеле припреме за опроштај капитена Занетија", пише ТутоСпорт и наводи да ће Аргентинац одиграти посљедњу утакмицу 10. маја против Лација.

Занети је одиграо за Интер више од 800 утакмица и у дресу тог клуба освојио је пет титула првака Италије, четири трофеја националног купа, Лигу шампиона, Куп УЕФА и свјетско клупско првенство.

За националну репрезентацију Аргентине Занети је одиграо 145 утакмица и постигао пет голова.