Жалба одложила израду радничких картица

Министарство финансија Републике Српске још није привело крају тендер за израду електронских идентификационих картица за раднике у РС, јер је један од понуђача поднио жалбу.

среда, септембар 19, 2018 / 14:40

Тендер за израду система електронских идентификационих картица за раднике у Српској, тежак 1,2 милиона КМ са ПДВ-ом, Министарство финансија расписало је 5. јула. Фирмама је првобитно био остављен рок за достављање понуда до 20. августа, али је он накнадно продужен до 27. августа.

Међутим, фирма која ће израђивати радничке картице није изабрана ни након што је прошао овај рок.

„Министарство финансија РС је расписало тендер за софтверско рјешење за увођење електронских идентификационих картица за запослене у РС, по пристизању понуда су отворене коверте, али је у међувремену један од понуђача поднио жалбу због чега процедура јавне набавке још није завршена“, рекли су у Министарству финансија.

Влада баца 1,2 милион, картице неће ријешити рад на црно

У министарству нису рекли колико је понуда стигло и које фирме су се јавиле на тендер.

Навели су да је примарни циљ увођења идентификационих картица сузбијање сиве економије и бржа контрола пријављених радника.

„Процес увођења електронских идентификационих картица за запослене рјешава се постепено како би се избјегли евентуални проблеми у каснијој примјени. Када буде завршен тендер и потписан уговор са извођачем јавности ће бити познати сљедећи кораци у процедури“, рекли су у министарству.

Тендером који је расписан почетком јула предвиђена је набавка 260.000 картица које ће радници у морати да носе на радном мјесту РС. У тендерској документацији наведено је да ће фирма која буде изабрана имати 90 дана да заврши комплетан систем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *